Haastattelut

Kestikartanon joulu kutsuu pohjalaiseen pitopöytään 02.12.2013

Suuri joulukuusi kynttilöineen tervehtii tulijoita pihalla. Sisään astuessa tuntuu kuin siirtyisi toiseen aikaan. Vuonna 1878 rakennetussa Ilmajoen Kestikartanossa joulutunnelma syntyy kuin itsestään.

”Aina voi oppia uutta” 21.08.2013

Marika Haavisto ja Anu-Marika Palin kehittivät reseptejä Bong-tuotteille restonomiopintoihin liittyvässä tuotekehitystyössään.

Lounasravintola Loukku pysäyttää kesäisen kakkostien kulkijat 29.05.2013

Lounasravintola Loukku avasi ovensa juhannuksena kuusi kesää sitten. – Asiakkaiden mukaan kakkostien parhaimmat munkit tarjoillaan meillä. Ne paistetaankin aina paikan päällä, kertoo Marja Jalli.

”Tällä viikolla on ollut joka päivä hyvää ruokaa” 29.05.2013

Suosittelisitko kouluruokaviikon pitämistä muille koulukeittiöille? Vääksyn Yhteiskoulun ruokapalveluesimies Marjo Salo vastaa empimättä kyllä.

“Tehostamisella voidaan parantaa laatua” 15.04.2013

Tehostamista pidetään usein negatiivisena, laatutasoa laskevana asiana, harmittelee Arkean palvelujohtaja, vuoden 2013 PRO-voittaja Paula Juvonen.

Perinteitä notkuva joulupöytä tuo joulun armeijaan 05.11.2012

Armeijan harmaissa vietetty joulu taatusti eroaa perinteisestä monellakin tapaa. Ruoassa sen sijaan varuskunnissakin noudatetaan perinteitä.

IsoMitta 25 vuotta 12.10.2012

IsoMitta on ollut koko 25-vuotisen historiansa ajan suurkeittiökentän aktiivinen kehittäjä, jonka palvelukokonaisuuteen kuuluvat suomalaiseen makuun sopivat tuotteet, reseptiikka ja koulutus.

Spagettikeskiviikko kokoaa sadat teekkarit saman pöydän ääreen 20.08.2012

Keskiviikkoisin Otaniemessä syödään satoja höyryäviä spagettiannoksia. Perinteen takana on Teknologföreningen, TF, vuonna 1872 perustettu suomenruotsalainen teekkariosakunta.

Hakunilanrinteen alakoululla Vantaalla nautittiin kauden karmivin menu 20.08.2012

Katossa liiteli kummituksia ja keittiössä ruokaa laittoi joukko hullunkurisesti pukeutuneita naisia. Lapset olivat riemuissaan ja opettajat vaikuttuneita.

Sydänmerkki auttaa arvioimaan lounasta 02.08.2012

Suomalaiset ruokailevat paljon kodin ulkopuolella. Useimmat haluavat syödä terveellisesti, mutta ravintolassa nautitun aterian laatua on vaikea arvioida. Linjastoon tai ruokalistaan merkityt Sydänmerkki-tunnukset helpottavat parempien valintojen tekemistä niin henkilöstöravintolassa, koulussa kuin sairaalassa.

Kisakalliossa leireillään kotiruuan voimalla 23.05.2012

Kesäkuukausina Kisakallion urheiluopiston pallokentät, juoksupolut, sisähallit, laiturit ja ruokapöydät täyttyvät nuorista ja nälkäisistä vieraista. Vilskettä riittää, kun eri lajien junnuleiriläiset ja lapsiperheet suuntaavat kesänviettoon Lohjanjärven rannalle. – Meillä panostetaan monipuoliseen, kaikenikäisille maistuvaan kotiruokaan, Ravintola Sportin ravintolapäällikkö Ukko-Pekka Louhivaara kertoo.

“Vaativat yliopisto-opiskelijat osaavat antaa palautetta” 20.04.2012

Yliopistoruokailu elää muutoksen aikoja. Kampuksella aterioivat asiakkaat haluavat näinä päivinä vaikuttaa ja vaikuttua.

Tahkon ravintolat elävät vuodenaikojen mukaan 02.03.2012

Tahkolla on käsillä juuri nyt yksi vilkkaimmista sesongeista. Ravintolakeittiöissä pannut käyvät kuumina, kun talvilomalaisille valmistetaan maistuvia makuelämyksiä. – Parasta on monen erilaisen ravintolan ruokalistan suunnittelutyö ja tuotekehittely sekä uusien juttujen etsiminen, kiteyttää Tahko Chaletin keittiöpäällikkö ILKKA AAPAJÄRVI, jonka vastuulla on neljän eri ravintolan operatiiviset toiminnot.

PRO-voittaja Paula Alanko jakaa kiitoksen koko tiimille 28.02.2012

IsoMitan isännöimässä ravitsemis- ja ruokapalvelupäällikkösarjassa PRO-voiton napannut Paula Alanko jakaa tunnustuksen koko tiimilleen puolustusvoimien Tampereen ruokahuollon palvelukeskuksessa.

Ripaus rosmariinia 24.01.2012

Lohjalainen, liki kolmekymppinen Kasvis-Kalaravintola Rosmarin luottaa historian hiomiin resepteihin ja lähituottajien raaka-aineisiin ­– makuihin, jotka saavat asiakkaatkin palaamaan. Uudistuksia lounaspöytään tuodaan varovaisesti. – Hyvällä kasvisruoalla on kysyntää, vahvistaa yrittäjä Jaana Lahtinen.

Millaista ruokaa suomalaisissa kouluissa tarjotaan? 23.05.2011

Kouluruoasta ja sen laadusta puhutaan valtavasti. Millaista ruokaa kouluissamme tarjotaan? Miten ruokapalveluhenkilöstö ja ruokailijat otetaan huomioon töiden sekä ruokalistojen suunnittelussa?

Paikalliset maut ja näyttävät buffetit erottavat Kalajoen kesän perhekohteiden tarjonnasta 17.05.2011

Keittiöpäällikkö Jari Ruonakoski haluaa, että kesävieraat palaavat Kalajoen ravintoloihin paikallisten makujen ja runsaiden buffettien äärelle.

Pakkassoppaa Tunturihotellilla 11.01.2010

Raikas ilma ja luminen luonto, tunturit, ladut sekä ulkoilureitit herättelevät ruokahalun. Saariselällä Café Gielas houkuttelee ulkoilijoita pistäytymään pakkassopalle. Hyvä keitto lämmittää mieltä myöden. Keittobuffet täydentää Saariselän lounastarjontaa

Suomen parasta kouluruokaa valmistetaan Joensuussa

Joensuun Enon koulu, Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy, voitti neljännen valtakunnallisen kouluruokakilpailun Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla käydyssä finaalissa.

Luotetut, tutut tuotemerkit suurkeittiöille ja ravintoloille
Etsitkö reseptejä kotikeittiöön?