Lue uusin asiakaslehti

”Aina voi oppia uutta”

21.08.2013

Ravintola-alan ammattilaiset Marika Haavisto ja Anu-Marika Palin täydentävät osaamistaan Haaga-Heliassa. Ruokatuotannon restonomiopintoihin liittyvässä tuotekehitystyössään naiset suunnittelivat reseptiikkaa Campbell Soup Finlandin Bong-tuotteille.

Avokadomousse Marika Haavisto kehitti Bong Moussepohjasta lukuisia suolaisia ja makeita tarjottavia, muun muassa avokadomoussen. Tavoitteena oli tehdä tuotteita, jotka täyttävät myös ulkonäöllisesti nykyravintoloiden ja -asiakkaiden vaatimukset.

Uusia reseptejä IsoMitan tuotteista

Anu-Marika Palin työskentelee Hotel Degerbyn keittiön vuoromestarina, Marika Haavisto puolestaan Juhlapalvelu Kati & Fillen keittiömestarina. Molemmilla on takanaan kaksi vuotta restonomin opintoja Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa.

Restonomin opintoihin kuuluu tuotekehitystyötä. Marika ja Anu-Marika suunnittelivat reseptiikkaa IsoMitan tuotteista, koska Isomitta oli mielenkiintoisin vaihtoehto. Bong-tuotteet olivat työpaikalta jo tuttuja.

– Kehittämäni chili-suklaakastike sopii riistalistalle poron seuraksi. Suunnittelin myös savuviskikastikkeen. Parasta on IsoMitan tuotteiden helppokäyttöisyys. Kastiketta ei tarvitse erikseen suurustaa, Anu-Marika kertoo.

Marika kehitti Bong Moussepohjasta lukuisia suolaisia ja makeita tarjottavia cocktailtilaisuuksiin: siitakesienimoussea, avokadomoussea ja mandariini-verigreippimoussekakun. Marikan tavoite oli tehdä tuotteita, jotka täyttävät myös ulkonäöllisesti nykyravintoloiden ja -asiakkaiden vaatimukset.

– Bong Moussepohja sopii hyvin tilanteisiin, jossa pitää valmistaa suuria määriä tuotetta kerralla. Pakkauskoko on sopiva, ja valmiin tuotteen tasalaatuisuus on ammattikeittiössä iso plussa. Tällä tuotteella on vaikea epäonnistua, Marika sanoo.

perunamuusi ja savukastike

Anu-Marika Palinin kehittämä savuviskikastike sopii esimerkiksi itsetehdyille makkaroille.

Lisää oman alan osaamista

Marikalla ja Anu-Marikalla on koulupäiviä kolmesta viiteen kuukaudessa. Suuri osa opiskelusta tapahtuu kotoa käsin.

– Työn ja opintojen yhdistäminen on haastavaa. Pitkien työvuorojen jälkeen pitää vielä opiskella muutama tunti joka päivä, Marika kertoo.

– Minä puolestani asun niin kaukana, että tarvitsen koulupäiviä varten töistä vapaata. Onneksi työpaikalla suhtaudutaan kannustavasti opiskeluuni, Anu-Marika sanoo.

Kunnianhimoiset naiset ovat kuitenkin tyytyväisiä koulutukseen, joka on läheisessä yhteydessä työelämään.

– Minulla on jo kaksi ravintola-alan ammattia, joten ammattikorkeakoulu tuntui luonnolliselta jatkumolta. Halusin lisää oman alan osaamista, Marika toteaa.

– Sain ylennyksen vuoromestariksi vuoden vaihteessa, ja koulussa opiskelemani asiat tukevat hyvin käytännön työtä. Tarkoitus olisi vielä opiskella maisterin tutkinto, Anu-Marika kertoo.

Naisten mielestä ravintola-alassa on parasta se, että koko ajan voi oppia uutta.

– Kun tällä alalla on sitä mieltä, että osaa kaiken, on mielestäni aika vaihtaa muihin hommiin, Marika nauraa.

Chili-suklaakastike
Savuviskikastike "Highlander-kastike"
Avocadomousse

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu