Lue uusin asiakaslehti

Kisakalliossa leireillään kotiruuan voimalla

23.05.2012

Kesäkuukausina Kisakallion urheiluopiston pallokentät, juoksupolut, sisähallit, laiturit ja ruokapöydät täyttyvät nuorista ja nälkäisistä vieraista. Vilskettä riittää, kun eri lajien junnuleiriläiset ja lapsiperheet suuntaavat kesänviettoon Lohjanjärven rannalle. – Meillä panostetaan monipuoliseen, kaikenikäisille maistuvaan kotiruokaan, Ravintola Sportin ravintolapäällikkö Ukko-Pekka Louhivaara kertoo.

Kisakallio

Kisakalliossa Lohjanjärvellä kesää vietetään monien lajien parissa. - Kotiruoka sopii hyvin paljon liikkuville, kun rasvan laatuun kiinnitetään huomiota ja kasviksia on tarjolla riittävästi, Ravintola Sportin ravintolapäällikkö Ukko-Pekka Louhivaara sanoo.

Lohjalla, luonnonkauniissa rantamaisemassa sijaitseva Kisakallion urheiluopisto on yksi eteläisen Suomen vetovoimaisimmista urheilukohteista – vain tunti Turusta ja puoli tuntia Helsingistä. Vuosi sitten Kisakallio luopui yhteistyöstä Amican kanssa ja perusti asiakkaidensa iloksi oman ravintolan. Vetovastuun uudesta Ravintola Sportista otti pitkän linjan ammattilainen, ravintolapäällikkö Ukko-Pekka Louhivaara. Mitä kuuluu vuoden vanhalle Ravintola Sportille uuden kesäkauden kynnyksellä?

 Kisakallio salaattipöytä

Monipuolinen salaattipöytä on keittiön ylpeydenaihe ja asiakkaiden suosikki.

– Oikein hyvää kuuluu. Toimintaa kehitetään jatkuvasti, ja asiakaskunta on mukavan monipuolista: kilpaurheilijoita, opiskelijoita, juniorijoukkueita, yritysasiakkaita, perheitä ja Kisakallion omaa väkeä, listaa ravintolapäällikkö Louhivaara.

– Aloitin Kisakalliossa viime vuoden maaliskuussa. Kevät kului pitkälti konseptia hioessa, lupa-asioita hoitaessa ja rekrytointien parissa, kertoo 12 hengen tiimin itselleen koonnut Louhivaara.

Ravintola Sport starttasi heinäkuussa 2011. Ravintolan avaaminen oli 90-luvulla kokiksi ja keittiömestariksi valmistuneen miehen uralla uusi ja mukava haaste. Tie Lohjalle kulki mm. Marina Congress Centerin, Kirkkonummen Johtamistaidon opiston ja Sodexhon Vallilan toimipisteen keittiöiden kautta.

Ruokaa rakkaudella ja järjellä

Kisakallion urheiluopistolla panostetaan ruoan puhtauteen ja tuoreuteen. Monipuolinen salaattipöytä on yksi Ravintola Sportin ylpeydenaiheista ja asiakkaiden suosikeista.

 – Salaatteja tehdään lisää myös lounaan aikana, joten saamme aina tuoretta tarjolle. Valmistamme salaattipöydän antimet alusta asti itse, kertoo ravintolapäällikkö ylpeyttä äänessään.

Muissa ruokalajeissa käytetään myös laadukkaita puolivalmisteita.
– On selvää, ettei esimerkiksi kaalikääryleitä voi lähteä tekemään alusta asti itse, kun lounasta tarjoillaan 250–800 asiakkaalle päivittäin, summaa Louhivaara.

Kisakallio

Kisakallion keittiössä arkea helpottavat erityisesti kätevät lihavalmisteet kuten lihapullat ja pannupihvit. Yhdessä suunnitellaan, mikä on järkevää tehdä kokonaan itse ja missä apuna käytetään puolivalmisteita.

– Lasten kesäleireillä kestosuosikkeja ovat makaronilaatikko, lihapullat ja broileri. Vältämme liian eksoottisia makuja, etteivät lapset jätä aterioita väliin ja napostele herkkuja.

Asiakas tahtoo tietää ateriansa ravintosisällön

Ruoan alkuperä, energiamäärät ja koostumus kiinnostavat suomalaisia kasvavassa määrin. Louhivaara kertoo Ravintola Sportin ja IsoMitan uudesta yhteistyöprojektista, jonka tavoitteena on avata aterioiden ravintosisältöjä urheiluopiston asiakkaille yhä yksityiskohtaisemmin.

– Ravintola Sport kehittyy vauhdilla vastaamaan uusiin haasteisiin. Opastamme mielellämme ihmisiä kohti hyviä ruokailutottumuksia. Tämä projekti luo uuden  mielenkiintoisen tavan palvella asiakkaitamme, myhäilee ravintolapäällikkö Ukko-Pekka Louhivaara.

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu