Lue uusin asiakaslehti

Lounasravintola Loukku pysäyttää kesäisen kakkostien kulkijat

29.05.2013

Lounasravintola Loukku avasi ovensa juhannuksena kuusi kesää sitten. Kesäinen kakkostie tuo tänäkin vuonna asiakkaiksi niin lomailevia perheitä ja motoristeja kuin mökkiläisiä. – Asiakkaiden mukaan kakkostien parhaimmat munkit tarjoillaan meillä. Ne paistetaankin aina paikan päällä, kertoo ravintolaa emännöivä Marja Jalli hymyillen.


Kesällä asiakaskunta laajenee mökkiläisten, lomamatkaajien ja motoristien myötä. Lapsiperheitä ilahduttaa lastenlistan tarjoama vaihtelu. Jokaiselta huoltoasemalta tuttujen ranskalaisten ja nakkien lisäksi valikoimassa on muun muassa leikkeitä ja munakasta.

Munkkien ja erikoiskahvien lisäksi Lounasravintola tarjoilee vierailleen maistuvaa arkilounasta, á la carte -annoksia ja monipuolisia kahviotuotteita. Alusta asti itse valmistettu ruoka on vahvuus. Maukasta kotiruokaa katetaan lounaspöytään joka arkipäivä. Höyryäviä keittoja, pastaa, murekkeita, käristyksiä, kiusauksia... ja kaiken kruunaa runsas salaattipöytä.

– Valmistus alkaa laadukkaista raaka-aineista. Kastikkeissa kiireistä keittiötä auttaa IsoMitta. Kastikepohjista jokainen kokki saa tehtyä tasalaatuista kastiketta, yrittäjä Jalli kehuu.

Loukun väen ruoanlaittotaidosta pääsee nauttimaan myös omissa tilaisuuksissa. Catering-palvelusta voi tilata voileipä- ja täytekakkuja tai vaikka juhlien koko ruokatarjoilun. – Asiakkaiden mukaan kakkostien parhaimmat munkit tarjoillaan meillä, Marja Jalli kertoo.

Kesä tuo turistit

Ensimmäisen kerran Loukku avasi ovensa juhannuksena  2007, ja sen jälkeen ovi on käynyt taajaan ympäri vuoden. ­Asiakkaita ovat niin oman alueen asukkaat kuin kakkostien kulkijatkin. Kesäisin Loukun aukioloaikoja pidennetään, ja keittiökin on auki normaalia pidempään.

– Kesällä asiakaskunta laajenee mökkiläisten, lomamatkaajien ja motoristien myötä, kertoo Jalli.

Lapsiperheitä ilahduttaa lastenlistan tarjoama vaihtelu. Jokaiselta huoltoasemalta tuttujen ranskalaisten ja nakkien lisäksi valikoimassa on muun muassa leikkeitä ja munakasta.

– Ruokalistan kestotähtiä ovat erilaiset leikkeet. Suosituimmat annokset taitavat olla pekonipossu aurajuustoleike ja wienerleike, Jalli toteaa.

Lounasravintola Loukussa suurin osa leivonnaisistakin tehdään itse. Tarjolla on montaa sorttia suolaista ja makeaa.

– Asiakkaiden mukaan kakkostien parhaimmat munkit, Jalli hymyilee.

Monipuolinen tarjonta saa lomalaiset poikkeamaan

Loukussa ajatellaan muutakin kuin kesäkansalaisten vatsoja. Ruoka-annosten ja kahvilatuotteiden lisäksi myynnissä on valikoima peruselintarvikkeita, makeisia ja juomia sekä monenlaista tarpeellista aina kaasupullosta, hyttysmyrkystä ja puutarhamullasta kalastuslupaan. ­

– Vaikka oma intohimo onkin ruoanlaitto, asiakkaan muutkin tarpeet pitää huomioida, toteaa hyvän palvelun nimiin vannova Jalli.

Yrittäjän kesä vierähtää herkästi töitä tehdessä. Miten emäntä rentoutuu itse? Kuinkas muuten kuin ruoan parissa. – Hyvä salaatti, pihvi ja lasi punaviiniä, tunnelmoi Marja Jalli kiireisen kesän kynnyksellä.

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu