Lue uusin asiakaslehti

Tahkon ravintolat elävät vuodenaikojen mukaan

02.03.2012

Tahkolla on käsillä juuri nyt yksi vilkkaimmista sesongeista. Ravintolakeittiöissä pannut käyvät kuumina, kun talvilomalaisille valmistetaan maistuvia makuelämyksiä. – Parasta on monen erilaisen ravintolan ruokalistan suunnittelutyö ja tuotekehittely sekä uusien juttujen etsiminen, kiteyttää Tahko Chaletin keittiöpäällikkö ILKKA AAPAJÄRVI, jonka vastuulla on neljän eri ravintolan operatiiviset toiminnot.

tahko golf

Ylläs_pystyAktiivinen lomalainen kaipaa kunnon evästä. Tahko Chaletin ravintolapöydästä löytyy herkkuja moneen makuun.



Tahko on erityisesti aktiivilomailijan kohde, jossa liikunnallisen matkailijan pysäyttää vain nälkä. Tuhansia ja taas tuhansia asiakkaita vetävän matkakohteen ravintolapalveluiden järjestämisessä riittääkin puuhaa. Yksi vastuunkantajista on Ilkka Aapajärvi, jolla on Tahkon antoisia vuosia takanaan jo 12. Rakkaus ruokaan ja menuiden kehittämiseen on pitänyt intoa yllä.

– Jokainen Tahko Chaletin ravintola on omanlaisensa. Rinneravintola Tirolista saa päivisin finger- ja fastfoodia, iltaisin tarjoillaan tilauksesta fondue-ruokia. Ukko on aito kaiken kansan paikka, jonka listalla on kunnon ruokaa aina makkarasta sisäfileepihviin. Promenade sopii vaativillekin asiakkaille. Golden Resort palvelee tilausravintolana sekä kokous- ja juhlapaikkana niin häävieraita, yritysasiakkaita kuin golflomailijoitakin, Aapajärvi esittelee.

Vetovoimainen vuoden ympäri

Lomalaiset tulevat Tahkolle myös talvikuukausien ulkopuolella. Siitä pitävät huolen kauniit järvimaisemat, hyvä sijainti, kaksi täysipitkää golfkenttää ja Tahko Spa.

– Talvisesonki starttaa pikkujoulukaudella, jonka jälkeen huhtikuun loppuun asti huippuartistit viihdyttävät asiakkaita Piazzassa. Vuodenvaihteessa saapuvat venäläiset turistit, kevättalvella lomailevat lapsiperheet. Elo- ja syyskuun golfkauden täyttävät yritykset, kertoo Aapajärvi Tahkon monipuolisuudesta.

Menut vaihtuvat sesongittain.

– Talvella listalla on lihaisampia vaihtoehtoja, kun kesällä syödään enemmän kalaa ja salaatteja. Venäläisten suosikkiruoka on lohikeitto.

Frittimuikuista clubburgeriin


Ruokatrendit maailmalta näkyvät myös Tahkolla, mutta Suomen villinnyt karppaustrendi ei vaikuta valintoihin. Pastaruoat ja wokit ovat aktiivilomailijoiden suosiossa edelleen. Niiden energialla jaksetaan niin rinteessä kuin golfkentälläkin. Onnistumisesta rinteissä ja ravintoloissa kertoo se, että talvimatkailijat palaavat Tahkolle golfaamaan nurmikenttien vihertäessä.

– Moni näistä vanhoista asiakkaista kiittelee vaihtuvaa listaamme. Laatu on se, josta ihmiset ovat valmiita myös maksamaan. Toinen asia, mitä ihmiset arvostavat suuresti, on lähiruoka. Surullista kyllä, tällä hetkellä paikallisia toimijoita on Savossa kovin vähän, Aapajärvi kertoo.

Ikisuosikkejakin listalta toki löytyy. Talvisin se on ehdottomasti pippuripihvi, mutta lautaselle pääsevät usein myös frittimuikut ja ylikypsä possupannu. Jälkiruokien TOP3:n muodostavat suklaakakku, crème brûlée ja creme caramel. Kesäisin golfareiden ehdoton suosikki on clubsandwich tai -burgeri, jonka reseptiin kuuluu IsoMitan Chef René Täysmajoneesista kehitelty oma hampurilaiskastike. Golfareiden lounaalla tarjotaan myös Kungsörenin jauhelihapihvejä.

– Käytämme muitakin IsoMitan tuotteita riippuen sesongista. Suurelle määrälle ruokaa valmistettaessa korkealaatuiset IsoMitta-tuotteet ovat mainio apu ravintolakeittiössä, toteaa Aapajärvi.

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu