Lue uusin asiakaslehti

PRO-voittaja Paula Alanko jakaa kiitoksen koko tiimille

28.02.2012

IsoMitan isännöimässä ravitsemis- ja ruokapalvelupäällikkösarjassa PRO-voiton napannut Paula Alanko jakaa tunnustuksen koko tiimilleen puolustusvoimien Tampereen ruokahuollon palvelukeskuksessa.

Olen tunnustuksesta riemuissani. Kiitospuhettakaan en ollut kirjoittanut valmiiksi, kertoo iloisesti yllättynyt Leijona Cateringin Paula Alanko.

– Tämä unelmien täyttymys on voitto koko henkilökunnalle. On hienoa rakentaa yhteistyötä henkilöstön kanssa. Toivon, että PRO-voitolla saataisiin nostettua myös pienen paikan arvostusta, Alanko sanoo.

Asenne, ammattitaito ja esikuvallisuus olivat ensisijaisia kriteereitä voittajan valinnassa. Alanko arvioi, että voitto on hieno kunnianosoitus myös kaikille hiljaisille puurtajille, joihin hän itsekin myöntää kuuluvansa.

– Luin jokin aika sitten mietelausekirjaa, jossa viisaasti kerrottiin, että kaikkien ei tarvitse voittaa Oscaria ollakseen onnellisia. Hymyillen totesin itselleni, että oman alan tunnustuspalkinto on tullut joka tapauksessa nyt lunastettua.

Ruoanlaitto on ollut aina sydämen asia

Paula Alanko kertoo syntyneensä catering-alalle, sillä ruoanlaitto on ollut maalaistalon tytölle aina sydämen asia. Innokkaasta pitokokin apulaisesta kehkeytyi emäntä Viialan leirikeskukseen, josta tie vei Kainuun Prikaatin muonituskeskuksen kautta Satakunnan lennostoon. Puolustusvoimissa hän on työskennellyt vuodesta 1989 lähtien. Nykyisessä työpaikassaan Tampereen ruokahuollon palvelukeskuksessa Alanko on ehtinyt työskennellä vuodesta 2006 ja Leijona Cateringin alaisuudessa tämän vuoden alusta alkaen. 

Vuodet puolustusvoimien ruokahuollossa ovat olleet antoisia. Hän on jatkuvasti kouluttautunut ja kannustanut myös muita opiskelemaan. – Työni on monipuolista, itsenäistä ja vaihtelevaa. On hallittava monia osa-alueita. Myös puolustusvoimissa asiakkaan kuunteleminen on osa päivittäistä työtä. Se palkitsee, kun varusmiehet ja kantahenkilökunta nauttivat siitä, että heidän hyvinvoinnistaan huolehditaan.

Ruoanvalmistus erityisesti alokkaille on sekä nuoren väestön terveysnäkökulmiin vaikuttamista että ruokakulttuurin muutosten seurantaa. Kaikkia ruokatrendejä ei kuitenkaan armeijan harmaissakaan noudateta. Karppaus on yksi niistä.  – Ilman hiilihydraatteja ei varusmies pitkälle pötki, hän tuumaa viitaten kovaan fyysiseen rasitukseen. Ruokalista suunnitellaankin edelleen nykyisten ravintosuositusten mukaisesti.

Esimerkillinen muutosjohtaja

Uudistukset puolustusvoimien ruokahuollossa tämän vuoden alusta alkaen tuovat muutoksia myös Paula Alangon ja tiimin työhön. – Jatkossa satsataan yhä enemmän tuotekehitykseen ja kilpailukyvyn ylläpitoon. Jo nyt ollaan panostettu henkilöstöruokailuun laajentamalla valikoimaa, hän sanoo.

Alanko myöntää, että omakin asenne ruokaan on muuttunut.  Hän suhtautuu tulevaisuuteen myönteisesti, vaikka pitkän uran aikana koetut muutokset catering-alalla ovatkin olleet massiivisia. Kun tahtoa ja taitoa muuntautumiseen kysytään koko henkilöstöltä, Alanko haluaa näyttää tietä. – Haluan olla esimerkillinen muutosjohtaja. Tärkeää on jatkossakin puhaltaa yhteen hiileen.

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu