Kouluruokakilpailu

Joensuussa valmistetaan Suomen parasta kouluruokaa 14.03.2018

Joensuun Enon koulu, Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy, voitti neljännen valtakunnallisen kouluruokakilpailun Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla käydyssä finaalissa. Kouluruokakilpailun tavoitteena on nostaa kouluruoan ja tekijöiden arvostusta sekä tuottaa uusia reseptejä kaikkien suomalaisten koulujen käyttöön.

Missä valmistetaan Suomen parasta kouluruokaa? 04.01.2018

Nyt se on selvinnyt! Helsingin, Oulun, Mäntsälän, Joensuun ja Sodankylän koulukeittiöiden tiimit kisaavat valtakunnallisen kouluruokakilpailun voitosta 14.3.2018 Gastro-messuilla Helsingin messukeskuksessa. Jo neljättä kertaa järjestettävän kilpailun tavoitteena on nostaa kouluruoan arvostusta ja luoda uusia reseptejä kaikkien koulukeittiöiden käyttöön.

WWF palkitsee ilmastoystävällisimmän kouluruokamenun 07.03.2016

Tyhjäksi syötyjä lautasia. Terveellistä, maukasta ja ympäristöystävällistä. Lapsia, jotka osaavat itse valita parhaimman vaihtoehdon.

Nyt herkutellaan väreillä ja kuoseilla 10.02.2016

Leikkaukseltaan tyylikäs, sopivasti leikkisä, värikäs sekä mielenkiintoinen kuosi. Tällaiset upouudet, erityisesti koulukeittiöihin suunnitellut työasut nähdään kouluruokakilpailun finalistien yllä Gastro-messuilla.

Kansainvälisiä tuulahduksia parlamentista koulukeittiöön 27.06.2014

Valtakunnallisen kouluruokakilpailun voittajat lensivät palkintomatkalle keväiseen Brysseliin. Söderkullan koulun voittajatiimi, Christina Lönnholm, Dennis Sjöholm ja Dennis Lindholm pääsivät tutustumaan niin EU-parlamenttiin, Suomen suurlähetystöön kuin erilaisiin, kansainvälisiin koululounaisiin.

Suomen parasta kouluruokaa tehdään Sipoossa 24.03.2014

Toista kertaa järjestetty valtakunnallinen kouluruokakilpailu huipentui 21.3. jännittävään viiden tiimin finaaliin Helsingin Messukeskuksessa. Suomen parhaaksi valittiin Sipoon Söderkulla skolanin kettiö.

Järjestä kouluruoan teema! 24.03.2014

Kouluruoka kiinnostaa yhtä lailla päiväkodissa, lounasravintolassa kuin palvelukodissakin. Ideoi ja somista. Täältä valmiit materiaalit.

Sipoon Södiksen koulu voitti kouluruokakilpailun 24.03.2014

Sipoolaisten menusta tuomaristo kiitteli erityisesti Porkkanasosekeittoa ja Talon parempaa kasvisrisottoa. Tutustu voittajatiimiin ja lue miten sipoolaiset valmistautuivat finaaliin.

Lapset valitsivat kouluruokakilpailun finalistit 24.03.2014

Valtakunnallisen kouluruokakilpailun 2014 finalistit valitsi Helsingin Tapanilan koulun 4 C -luokka. He maistoivat ja arvioivat huolellisesti yli 40 ruokaa! Lue esiraadin tunnelmista.

Mustasaareen finaalipaikka toisella yrittämällä 17.03.2014

Mustasaaren tiimi sisuuntui, kun finaalipaikka jäi ensimmäisessä kouluruokakilpailussa saavuttamatta. Tällä kertaa reseptejä hiottiin tarkasti ja lapsilta kerättiin palautetta. Lopputulosta voidaan pitää onnistuneena: Mikael Vuorinen, Ann-Mari Rosengård ja Karola Wiklund kokkaavat vuoden 2014 finaalissa.

Turku lähettää finaaliin kolmen kokin osaavan koplan 17.03.2014

– Kouluruoka on aihe, joka puhututtaa, kiinnostaa ja herättää tunteita. On kunniatehtävä työskennellä sen kehittämisen puolesta. Kouluruoka voi olla lapselle ainut lämmin ateria päivässä, joten kaikki siihen liittyvät panostukset ovat plussaa, toteavat Johanna Sahonen, Ilkka Lindgren ja Annariina Aaltonen yhteen ääneen.

Kotkalaiset vannovat tiimihengen nimeen finaalissakin 17.03.2014

Kotkan tiimillä on kokemusta paitsi koulukeittiöstä myös kouluruokakilpailun finaalista: jo ensimmäisessä kouluruokakilpailussa viiden parhaan joukkoon yltäneelle kolmikolle oli heti selvää, että kilpailuun lähdetään uudestaan.

Porin Cygnaeuksen koululla tuoksuu hyvä ruoka 17.03.2014

– Ansaitsemme voiton, koska meidän koulussamme tehdään Suomen parasta kouluruokaa, sanovat Anne Järvinen, Sirpa Grönman ja Katja Nyroos Porin Cygnaeuksen ruokapalvelukeskuksesta.

Valtakunnallinen kouluruokakisa 2014 etsii innovatiivisia ammattilaisia 15.08.2013

Tehdäänkö teidän kunnassanne erinomaista kouluruokaa? Kenellä on resepti, joka kannattaisi jakaa muidenkin koulujen kanssa?

”Tällä viikolla on ollut joka päivä hyvää ruokaa” 29.05.2013

Suosittelisitko kouluruokaviikon pitämistä muille koulukeittiöille? Vääksyn Yhteiskoulun ruokapalveluesimies Marjo Salo vastaa empimättä kyllä.

Listanousijana kouluruoka! 12.10.2012

Mitkä ovat teidän koulunne suosituimmat ruoat? Nyt on aika poimia ensimmäisen valtakunnallisen kouluruokakilpailun sato. Kisa tuotti uusia reseptejä kaikkien Suomen koulujen käyttöön.

Suunnittele syksyn kouluruokaviikko! 15.08.2012

Tarjoa Suomen parasta kouluruokaa! Ensimmäinen kouluruokakisa tuotti parikymmentä uutta suosikkireseptiä koulukeittiöiden käyttöön. Suunnittele syksylle teemaviikko.

Kouluruokakisan finaali oli tiukka! 20.04.2012

Korpilahden tiimi vei siis ensimmäisen valtakunnallisen kouluruokakilpailun voiton. Onnittelut vielä Tanjalle, Marjalle ja Pirjolle! Heitä odottaa kesäkuun alussa matka Brysseliin.

Kouluruokakisan finalistit julkistetaan tammikuussa 08.12.2011

Ensimmäiseen valtakunnalliseen kouluruokakisaan saatiin ilahduttava määrä ammattilaisjoukkueita. Mukana on paitsi perinteisiä reseptejä, myös uusia makuja ja yhdistelmiä.

Millaista ruokaa suomalaisissa kouluissa tarjotaan? 23.05.2011

Kouluruoasta ja sen laadusta puhutaan valtavasti. Millaista ruokaa kouluissamme tarjotaan? Miten ruokapalveluhenkilöstö ja ruokailijat otetaan huomioon töiden sekä ruokalistojen suunnittelussa?

Kouluruoka maistuu, ei maistu, maistuu… 26.01.2011

Ekaluokkalainen Sofie Lehtovaara arvioi, että koulussa on enemmän pahoja ruokia kuin hyviä.

Lapset antavat kouluruoasta suoran palautteen 20.01.2011

Vastaava kokki Anne Stirkkinen kertoo, että lapset kiittävät hyvästä ruoasta ja sanovat, jos ei maistu. Syksyn aikana moni vanhempikin söi koululla. Aikuistenkin palaute oli positiivista.

Espoon Tapiolassa koululounas pärjää pikaruoalle 02.09.2010

Espoon Tapiolan yläkoululla ja lukiossa tehdään päivittäin yli 900 annosta, vaikka koulun lähellä on useampi pikaruokaravintola.

Suomen parasta kouluruokaa valmistetaan Joensuussa

Joensuun Enon koulu, Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy, voitti neljännen valtakunnallisen kouluruokakilpailun Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla käydyssä finaalissa.

Luotetut, tutut tuotemerkit suurkeittiöille ja ravintoloille
Etsitkö reseptejä kotikeittiöön?