IsoMitta juhlii 30-vuotissynttäreitään hyvällä maulla

01.08.2017

Perinteisiä herkkuja, moderneja klassikoita – IsoMitta on ollut vahvasti mukana ammattikeittiöiden ja ravintoloiden arjessa yli 30 vuotta. Palvelemme, koulutamme, kehitämme ja uudistamme sekä tuotteitamme että toimintaamme vastaamaan suomalaisten ruoka-ammattilaisten tarpeisiin kaikkina aikoina.

Miltä eri vuosikymmenet maistuivat?

On aika katsoa taaksepäin ja summata tehdyt työt. Keräsimme yhteen vuosikymmenten valiot, rakkaimmat reseptit ja muistettavimmat maut. Hyppää mukaan aikamatkalle ja järjestä vuosiluku-teemabileet tai tuo vanhat suosikit tämän päivän ruokalistalle.

Puhdasta perusruokaa

Perinteiset maut ja kotimaiset raaka-aineet sulattivat suomalaisten sydämet yhdeksänkymmentäluvulla. Ammattikeittiöt vielä valmistivat ruoan linjastoonsa omien reseptiensä mukaan. Haluttiin tarjota kotiruokamaista, puhdasta perusruokaa. Vuosikymmenen aikana alettiin kiinnittää yhä enemmän huomiota ruoan ja sydänterveyden väliseen yhteyteen, esimerkiksi suolan määrää vähennettiin.

IsoMitan 90-luvun suosituimmat tuotteet olivat Suklaamousse ja Ruskea kastike. Nämä kotiruoan klassikot ovat yhä valikoimassamme ja myydyimpiä tuotteitamme.Tutkimusmatka eksoottisiin makuihin

2000-luvun molemmin puolin ruokatuulet puhalsivat Suomeen ympäri maailmaa tuoden mukanaan eksoottisia tuoksuja ja makuja, jollaisia ei oltu aiemmin maistettu. Ammatti- ja kotikeittiöissä porisivat Aasian ja Euroopan maut.

Samaan aikaan syntyi suuria keskuskeittiöitä, ja ruokien valmistusmäärät kasvoivat. Ammattikeittiöissä alettiin käyttää yhä enemmän puolivalmiita ja täysin valmiita tuotteita. IsoMitan valikoima laajeni huomattavasti vastaten asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Uutuuksia olivat muun muassa jälkiruoat, kastikkeet ja erilaiset pastatuotteet, esimerkiksi Ranskalainen Sipulikeitto, Sitruunakastike sekä Lasagnekastike.Supertehokasta ja terveellistä

Rakkaus raaka-aineisiin ja erikoisruokavaliot leimaavat viimeisintä vuosikymmentä. Yhä enemmän ja enemmän asiakkaat ovat olleet kiinnostuneita luomutuotteista ja kasvisruokavalioista. Myös kevyemmät vaihtoehdot ovat olleet pinnalla.

Ammattikeittiöt ovat tehostaneet ruoan valmistusta esimerkiksi kylmävalmistuksella ja toimintojen keskittämisellä. Yhä useammilla kunnilla ja kaupungeilla on yhteinen reseptiikka, monet keittiöt kuuluvat hankintarenkaisiin, joiden kautta tavoitellaan edullisuutta.

IsoMitan lanseeraamat tuotesarjat antavat jokaiselle keittiölle mahdollisuuden lisätä ruokaan oman ammattitaitonsa. Esimerkiksi monikäyttöiset IsoMitta Kastike-/keittopohjat sopivat kaikille miedon makunsa vuoksi.

Ruoan terveellisyys on ollut entistä merkittävämpi asia. IsoMitta on ottanut edelläkävijän askelia ja jätti ensimmäisenä pois natriumglutamaatin. Myöhemmin tuotteista poistettiin myös transrasvat ja vähennettiin suolan määrää. Gluteenittomat tuotteet analysoidaan myyntierittäin.Vielä kolmenkymmenen vuoden jälkeenkin meillä on yhä jalat maassa ja katse tulevaisuudessa. Paikka vastuullisena toimijana ja ruokatrendien edelläkävijänä on meille kunnia-asia myös tulevaisuudessa. Tavoitteenamme on luopua palmuöljystä ja hiivauutteesta.Takaisin edelliselle sivulle

Suomen parasta kouluruokaa valmistetaan Joensuussa

Joensuun Enon koulu, Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy, voitti neljännen valtakunnallisen kouluruokakilpailun Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla käydyssä finaalissa.

Luotetut, tutut tuotemerkit suurkeittiöille ja ravintoloille
Etsitkö reseptejä kotikeittiöön?