Vinkkejä ja reseptejä helppoon ja herkulliseen jouluun

Joulun taikaa ammattikeittiöille!

01.11.2017

Ammattikeittiöiden kannattaa varautua jouluun ajoissa. Jouluna katetaan koreasti, ja tunnetusti suomalainen joulupöytä notkuu monenmoisista herkuista – suolaisista ja makeista. Pääosaa joulun juhlissa näyttelevät kinkku tai kalkkuna, kalat ja erilaiset juureslaatikot. Perinteistä menua täydentävät kylmät alkuruoat, kastikkeet ja suussa sulavat jälkiruoat. Luo reseptiemme avulla juhlamenustasi viimeistelty kokonaisuus, jossa uudet ja vanhat ideat yhdistyvät!

Alkuruokia

Avokadomoussen monipuolisuuden vuoksi se on suosittu buffet-pöydissä. Tarjoile kylmien alkuruokien ja kalojen kaverina, sellaisenaan tai levitteenä. Mätihyytelökakku sekä maistuu mahtavalta että näyttää uskomattoman juhlalliselta.

Avocadomousse >
Helmeilevä mätihyytelökakku >

 

Kastikkeita

Kastikkeet kruunaavat kinkun, mehevöittävät laatikot ja tuovat annokselle sen kuuluisan viime silauksen. Yksi kastike ei riitä täydentämään runsaan joulupöydän jokaista makua. Samettinen Bong Viiden pippurin kastike sopii mehukkaiden liharuokien ja riistan kanssa. Bong Demi Glaceen tehtyä Portviini-kirsikkakastiketta suositellaan punaiselle lihalle ja Hunaja-oliivikastiketta kannattaa tarjota kalkkunan kera.

Bong Viiden pippurin kastike >

Portviini-kirsikkakastike >
Hunaja-oliivikastike >

 


Jälkiruokia

Jälkiruoat hurmaavat asiakkaasi. Ne symboloivat joulun iloa, onnea, naurua – ja vaihtoehtoja on hyvä olla paljon. Isomitta Piparkakkumoussesta valmistettu tiramisu saa hymyn lusikoijan huulille. Samaan aikaan raikkaaseen ja täyteläiseen passionkakkuun rakennetta antaa Bong Moussepohja -ainekset – sama tuote, jota käytit jo alkupalapöydän avocadomoussessa. Kätevää! 

Molemmat makeat reseptit valmistuvat helposti ja sopivat vähälaktoosiseen ruokavalioon.

Passionkakku >
Piparkakkumousse >


Takaisin edelliselle sivulle

Suomen parasta kouluruokaa valmistetaan Joensuussa

Joensuun Enon koulu, Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy, voitti neljännen valtakunnallisen kouluruokakilpailun Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla käydyssä finaalissa.

Luotetut, tutut tuotemerkit suurkeittiöille ja ravintoloille
Etsitkö reseptejä kotikeittiöön?