Lue uusin asiakaslehti

Pakkauksemme uudistuvat

03.09.2014

– Jatkossa pakkausten etiketeissä korostuvat raaka-aineet ja informatiivisuus. Uudet merkinnät vastaavat samalla kuluttajainformaatioasetuksen vaatimuksiin, kertoo keittiömestari Mia Kettunen IsoMitan pakkausuudistuksesta.

IsoMitta Suvimarjat Kiisseli– Nyt etiketissä korostuvat makua ja nimeä kuvaavat raaka-aineet. Aiemmin kuvituksessa on näytetty valmis tuote, mutta nyt esillä ovat raaka-aineet. Näin emme ohjaa kuvituksella tuotteen käyttöä. Ovathan tuotteemme hyvin monipuolisia. Esimerkiksi jälkiruokamousseaines sopii niin mousseksi, kakun täytteeksi, letun kaveriksi kuin jäädykkeeseen, Mia Kettunen sanoo.

Uudistuksessa itse tuotteet, pakkauskoot ja saannot säilyvät ennallaan. Samoin tuoteryhmien värikoodaus: jatkossakin esimerkiksi jälkiruokapakkaukset tunnistaa pinkistä, kastikkeet keltaisesta ja Bong-tuotteet mustasta väristä.

IsoMitta-tuotteet pakataan edelleen saman kokoisiin kartonkilaatikoihin, joiden sisällä on kaksi ainespussia.

– Kysyimme asiakkailtamme palautetta pakkauksista ja muitakin vaihtoehtoja testattiin ammattikeittiöissä. Tämä olemassa oleva todettiin hyväksi sen käytettävyyden vuoksi. Pakkausta pidetään helposti avattavana, sen säilytys on muotonsa ja kokonsa puolesta hyvä. Pakkaus suojaa tuotteen  kuljetuksen ja varatoinnin aikana, lisäksi ne on helppo hävittää, Kettunen lisää.

Uusiutuneet pakkaukset näkyvät keittiöissä rullaavasti syksystä 2014 alkaen.

Merkittävät muutokset laktoosin ja suolan ilmoittamisessa

Uusien pakkausten tuotetietomerkinnät noudattavat EU:n kuluttajainformaatioasetusta, jonka tavoitteena on auttaa kuluttajia saamaan enemmän tietoa tuotteen yleisistä ja ravintoarvomerkinnöistä.

– Suurin muutos koskee laktoosin merkitsemistä. Laktoosiarvo ei jatkossa ole ravintoarvotaulukossa, vaan taulukon välittömässä läheisyydessä. Laktoosin määrää ei kerrota jauheesta, vaan 100g valmista tuotetta, pakkaukseen merkitään vain laktoositon- ja vähälaktoosinen-merkinnät. Mikäli väittämää ei tuotteessa ole, tuotteessa on laktoosia enemmän kuin 1 g/ 100 g, kertoo tuoteasiantuntija Päivi Turhanen.

Toinen merkittävä muutos koskee suolan määrää. Aiemmin IsoMitan pakkauksissa ilmoitetut suolamäärät ovat perustuneet analyyseihin. Nyt määrä on natriumin määrä kerrottuna 2,5.

– Muutos on tapahtunut ainoastaan laskentatavassa. Itse tuotteet ovat ennallaan. Kuten kaikki tiedämme, kaikki natrium ei suinkaan ole tuotteessa ruokasuolana. Uuden asetuksen mukaisesti laskettuna suolapitoisuus näytää olevan usein suurempi kuin ennen, Turhanen kertoo.

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu