Suussa sulava, sinivalkoinen

23.10.2017

Mustikan ruispiilo on suomalaisen ruokakulttuurin ylistys. Ruiskukko kätkee sisäänsä mustikkatäytettä. Herkullisen helppo jälkiruoka tarjoillaan lämpimänä vaniljaisen tai valkosuklaisen kastikkeen kera.

Mustikkakukon resepti on vuoden 2016 valtakunnallisen kouluruokakilpailun finaaliresepti. Se luotiin Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi. Valmiin ruismurotaikinan sisään leivotaan mustikkatäytettä ja mustikoita. Koulukeittiöille suunniteltu ohje on helppoudessaan ja herkullisuudessaan mahdollista valmistaa yhtä lailla vuokaan kuin annoksiksi.

Katso resepti >

Viimeistele valkoisella

Mustikkakukon kaveriksi suosittelemme kevyesti vaahdotettua IsoMitta Vaahtoutuvaa Vaniljakastiketta tai IsoMitta Vanhanajan Vaniljakastiketta. Juhlavampaan yksittäisannokseen sopii IsoMitta Valkosuklaamoussesta pyöräytetty tai pursotettu pallo.

 

Tutustu tuotteisiin:

 


Muita kategorioita johon artikkeli liittyy

Teemat - Jälkiruoat

Takaisin edelliselle sivulle

Suomen parasta kouluruokaa valmistetaan Joensuussa

Joensuun Enon koulu, Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy, voitti neljännen valtakunnallisen kouluruokakilpailun Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla käydyssä finaalissa.

Luotetut, tutut tuotemerkit suurkeittiöille ja ravintoloille
Etsitkö reseptejä kotikeittiöön?