Lue uusin asiakaslehti

Mistä on hyvä kastike tehty?

01.06.2010

Kaikilla meillä on suosikkikastikkeemme – niin perunan, riisin kuin pastankin kaveriksi. Myös vuokaruuat ja piirakat mehevöityvät kunnon kastikkeella.

Usein kuulee sanottavan, että kastikkeestaan kokki tunnetaan. Mutta kuinka hyvin tunnetaan asiakas? IsoMitta vieraili lounasaikaan sekä päiväkodin että henkilöstöravintolan pöydässä. Varmat vastaukset saatiin Turun Rakuunantien päiväkodin 7-vuotiaalta Camilla Rantaseltaja 6-vuotiaalta Gia Aerilalta sekä Mäntymäen sairaalan ruokalassa lounastavalta korvalääkäriltä, Maria Selänteeltä.

Mistä on hyvä kastike tehty

7-vuotias Camilla Rantanen ja 6-vuotias Gia Aerila uskaltavat maistaa kaikkia ruokia. Pikkukokit loihtivat Rakuunantien päiväkodissa Turussa sienikastiketta.

Korvalääkäri Maria Selänne käy päivittäin Mäntymäen sairaalan ruokalassa syömässä lämpimän aterian. Ruoalta hän toivoo aitoja makuja ja vähäsuolaisuutta.

Mikä on suosikkikastikkeesi?
G.A.: Kanakastike perunan kanssa.
C.R.: Lempiruokani on spagetti jauhelihakastikkeen kera.
M.S.: Lihakastike, paistikastike, sitruunainen kalakastike...

Pitääkö ruoan kanssa olla aina kastiketta?
G.A.: Kastiketta ei tarvitse olla aina. 
M.S.: Ei. Otan kuitenkin mielelläni kastiketta aina, kun sitä on.

Minkälainen kastikkeen rakenne on paras?
G.A.: Ei vetinen, vaan vähän paksumpi. 
M.S.: Riippuu täysin ruoasta.

Maistuuko sileä kastike?
G.A.: En halua täysin sileää kastiketta, vaan siinä täytyy olla mukana esimerkiksi kanaa tai jauhelihaa.
M.S.: On hyvä, että kastikkeessa on mukana vihanneksia sekä lihaa, kalaa tai kanaa. Sileä kastikekin käy muun muassa paistin kanssa.

Onko kastikkeen värillä väliä?
C.R.: Kastikkeen värillä ei ole väliä, kunhan se maistuu hyvälle.
G.A.: Tärkeintä on maku.
M.S.: Kastikkeen pitää olla ruoan väristä, luonnollista.

Minkä verran kastiketta yleensä otat?
G.A.: Sopivasti. Yleensä kaksi kauhallista.
C.R.: Yhden kauhallisen. Jos on kova nälkä, niin kaksi.
M.S.: Sopivasti. On tärkeää voida itse annostella kastike.

Mikä kastikkeessa on tärkeintä?
G.A.: Maku
C.R.: Maku
M.S.: Maku ja terveellisyys. Haluan ruokani olevan aidoista raaka-aineista.

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu