Koristelu ja lisäkkeet
04.12.2012Koristelu ja lisäkkeet
Keittojen viimeistely, jatkaminen ja muuntelu on varsin helppoa kolmen vinkin avulla:
Ruokaisuutta keittoon
- Pieniksi kuutioiksi leikatut ja esivalmistetut vihannes-, kala-, kana- tai lihapalat lisätään valmiiseen kiehuvaan keittoon.
- Lisukkeiden avulla saadaan helposti vaihtelevuutta ja keitosta tulee käden käänteessä ruokaisampi.
Keitto ja lisuke
- Keiton kanssa tarjotaan erikseen kylmiä tai lämpimiä lisukkeita, kuten juustoleipiä, pasteijoita, juustotankoja tai vaikkapa tuulihattuja.
- Hyviä lisukkeita keiton kanssa ovat myös paahtoleipä, sämpylät ja tumma leipä.
Koriste keiton pinnalla
- Etenkin suurustetut, yksiväriset keitot voidaan koristella juuri ennen tarjoilua hienonnetuilla tuoreyrteillä, juustoraasteella, leipäkrutongeilla tai vispatulla kermalla.
- Koristelu tarjoaa syöjälle kaunista katseltavaa ja herättää ruokahalua.