Lue uusin asiakaslehti

Pakkassoppaa Tunturihotellilla

11.01.2010

Raikas ilma ja luminen luonto, tunturit, ladut sekä ulkoilureitit herättelevät ruokahalun. Saariselällä Café Gielas houkuttelee ulkoilijoita pistäytymään pakkassopalle. Hyvä keitto lämmittää mieltä myöden. Keittobuffet täydentää Saariselän lounastarjontaa

Saariselän Tunturihotellilla Café Gielas toivottaa tervetulleeksi levähtämään urheilun ja ulkoilun lomassa. Iltaa odotellessa takan ääreen voi istahtaa hetkeksi lasilliselle tai nauttimaan lämmintä keittoa kulhollisen –  miksei kaksi. Talven sesonkiin suunnitellusta keittobuffetista voi valita kolmesta keitosta ja useista lisukkeista.
– Savuporo-juustokeitto maistuu lapin makuihin mieltyneelle, kun taas ulkomaisten vieraiden voi olla helpompi lähestyä tomaatti- ja sipulikeittojen tutumpia makuja. Lisukkeina tarjoillaan esimerkiksi raejuustoa, leipäkrutonkeja ja smetanaa. Juomaksi maistuu vaikka olut, esittelee keittiöpäällikkö Petri Selander keittokokonaisuutta.

Saariselkä

Hyvä maku vaeltaa edeltä


Café Gielas sijaitsee reilu vuosi sitten avatussa majoitus- ja kokouskeskus Gielaksessa. Samassa yhteydessä on skandinaavinen fine dining -ravintola Kaltio. 
    – Keittolounas houkuttelee pistäytymään ja tutustumaan ravintolaan. Kun ihmiset viihtyvät ja ruoka on maukasta, heidän on helppo palata illalliselle á la carteen, Selander kertoo ravintolakonseptin ajatuksesta.
Joka päivä tarjolle valmistetaan kolme keittoa. Selander kertoo, että Savuporo-juustokeitto on IsoMitan valmis resepti, tomaattikeiton reseptiä muunneltiin hieman. 
– Tomaattikeitto on aiemminkin ollut listallamme ja se on tehty alusta asti itse. Ajattelin, että työtä pitää säästää jostakin. Puolivalmisteet ovat hyviä pohjia ruoanlaittoon, Selander sanoo. 
Uutta tarjottaessa pitää olla kärsivällinen ja katsoa kokonaisuutta vuoden, jopa puolentoista vuoden verran. Gielaksessa uskotaan, että tyytyväiset asiakkaat puhuvat edelleen ja palaavat itsekin. Joka kuukausi keittolounaalle on pysähtynyt lämmittelemään enemmän kävijöitä.

Harkittu kokonaisuus on yhteinen etu


Taantuman vaikutukset Lapin matkailuun puhuttavat vähemmän Saariselällä. 
    – Tunturissa on riittänyt ihmisiä. Meillä on rauhallinen lomakohde, josta puuttuu ylimääräinen häly ja melu. Asiakasryhmissä korostuvat lapsiperheet ja pariskunnat, eivät niinkään juhlivat nuoret aikuiset, Selander toteaa. 
Hän luonnehtii, että ruoasta puhuttaessa asiakaskunta tietää, mitä se haluaa. Tänä päivänä Lapin matkaajalle pitää tarjota muutakin, kuin perinteisen lappilaisen keittiön herkkuja, vaikkei niitäkään saa unohtaa. Keittobuffet ei kilpaile muiden ravintoloiden kanssa, vaan tuo Saariselän alueelle uudenlaisen, muita vaihtoehtoja täydentävän lounasvaihtoehdon. Monipuolisuuden tarjoaminen on etu kaikille tunturikylän yrityksille. Tämän vuoden aikana buffetia on suunniteltu laajennettavaksi ketjun toiseen hotelliin, Hotel Santa Clausiin Rovaniemelle. 

Petri Selander

– Keittobuffetiin valitut Savuporo-juustokeitto, Tomaattikeitto ja Sipulikeitto ovat sellaisia, joista itsekin pidän, kertoo buffetin valikoiman suunnitellut keittiöpäällikkö Petri Selander. Hän vastaa Saariselän Tunturihotellin ravintoloiden lisäksi Rovaniemen Hotel Santa Clausin keittiöistä.

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu