Lue uusin asiakaslehti

Paikalliset maut ja näyttävät buffetit erottavat Kalajoen kesän perhekohteiden tarjonnasta

17.05.2011

Keittiöpäällikkö Jari Ruonakoski haluaa, että kesävieraat palaavat Kalajoen ravintoloihin paikallisten makujen ja runsaiden buffettien äärelle. Talven aikana ruokalistat ja raaka-ainehankinnat uusittiin. Oikeilla tuotteilla keittiön pieni tiimi jakaa aikansa tehokkaasti. Kesän uutuutena on näyttävä jälkiruokapöytä.


Kalajoen Hiekkasärkillä matkailijoita kutsuvat luonnonkauniit hiekat, kylpylä, vesipuisto ja monet aktiviteettimahdollisuudet. Matkailijoiden määrä on noussut tasaisesti ja aluetta kehitetään määrätietoisesti.  

Jari Ruonakoski aloitti marraskuussa SaniFanin keittiöpäällikkönä. Taustallaan hänellä on kokemusta niin opettamisesta kuin julkisen ja yksityisen sektorin keittiöistä. – Erilaiset keittiöt ovat opettaneet tarkkuutta, kustannustehokkuutta ja organisointia.

Suolaista ja makeaa Porkkanamoussea

Jari Ruonakoski on suunnitellut uudesta neutraalinmakuisesta Bong Moussepohjasta ruokalistoille porkkanamoussen, jota tarjoillaan niin suolaisena graavisiian kera kuin jälkiruokapöydässä.

0,5 l Biotta porkkanamehua
130 g mousseainesta
1 sitruunan mehu

Vaahdota ainekset yleiskoneessa. Mausta lopuksi: 30 g sokeria, 3 rkl vaaleaa balsamicoa, 1 tl valkotryffeliöljyä, mustapippuria myllystä, kukkasuolaa ja tuoretta rakuunaa. Anna moussen tekeytyä seuraavaan päivään kylmässä.

Kalajoella tarjoillaan paikallista ruokaa. Näin linjasi marraskuussa työnsä SaniFanin keittiöpäällikkönä aloittanut Jari Ruonakoski. Siitä alkoi raaka-ainehankintojen ja ruokalistojen uudistus.

Lähiruoassa hinta ja toimitusvarmuus kohdallaan 

– Paikallisuudella erottaudumme muista kesäkohteista. Tarjoamme kesävieraille kalajokelaista ruokaa, jota ei muualta saa. Ostamme paikallisilta tuottajilta muun muassa jauhot, leivät, hunajaa, possua, rypsiöljyä, kasviksia, juureksia ja kalaa, luettelee Ruonakoski.

Paikalliset tuottajat ovat taanneet Kalajoen Hiekkäsärkkien ravintoloille toimitukset. Hintakaan ei ole noussut kynnyskysymykseksi lähiruoalle.

– Emme tee asioita siten, miten ne ovat meille kaikista helpoimpia, vaan siten, että tyytyväiset asiakkaamme haluavat tulla meille takaisin, Ruonakoski luonnehtii. 

IsoMitta itse tehdyn rinnalla

Ruokalistoja uudistaessaan Jari Ruonakoski etsi SaniFanin keittiöille sopivia yhteistyökumppaneita ja vertaili eri valmistajien tuotteita.

– IsoMitan tuotteet ovat laadukkaita ja voimme laittaa esimerkiksi niistä valmistettuja kastikkeita tyytyväisinä itse valmistamiemme rinnalle, hän selittää valintaperusteita.

Tärkeää on myös lisäaineiden välttäminen. Puhtaat Bong Liemiainekset ovat kaikki käytössä SaniFanin keittiöllä, sillä lisäaineettomuus tukee lähiruoan suosimista.

Puolivalmiilla aikaa ja näyttävyyttä buffettiin

Huippusesonkina Buffet & Perheravintola FANIssa lounastaa päivittäin 200–300 ihmistä. Kiireen keskellä on tärkeää osata poimia oikeat tuotteet keittiöön.

Puolivalmiiden raaka-aineiden avulla siirretään aikaa buffetista à la carte -ravintola Kapteenskaan.

– IsoMitan jälkiruoka-ainesten avulla tarjotaan näyttävä ja monipuolinen jälkiruokabuffetti kesällä joka päivä. Omilla resursseillamme pystyisimme valmistamaan tarjolle vain yhden vaihtoehdon. Jälkiruoka on tärkeää, kun lapsiperheessä ateriaa muistellaan valittaessa uudelleen ruokailupaikkaa, Ruonakoski toteaa.

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu