< Kysymyksiä ja vastauksia

Pakkaukset ja ympäristö

Miten pakkaukset ja pakkausmateriaalit valitaan?

Kunkin tuotteen tai tuotetyypin pakkaus ja materiaalit on valittu tarkkojen tutkimusten mukaan. Valinnassa on huomioitu turvallisuus, kuljetettavuus, säilyvyys, hävitettävyys, lain vaatimukset, hinta ym. Pakkausvalinnat otetaan huomioon uusia tuotteita kehitettäessä jo alkuvaiheessa. Pakkauksen on oltava helposti käsiteltävä ja kuljetettava, sen on voitava estää elintarvikkeelle fyysisestä käsittelystä aiheutuvia vahinkoja ja kuljetusvahinkoja. Sen tulee suojata ja säilyttää tuote koko sen elinkaaren ajan.

Pakkausmateriaaleja etsitään ja tutkitaan säännöllisesti ja mikäli parempia vaihtoehtoja löytyy, otetaan niitä mahdollisuuksien mukaan käyttöön.

Miksi pakkauksissa on sekä pahvinen laatikko että muovinen pussi?

Jauhemaisiin tuotteisiin lisätään hieman kasvirasvaa, jottei tuote tomuaisi pakkausvaiheessa. Rasvan lisäämisen vuoksi jauheet on pakattu ensin monikerrosmateriaalista valmistettuihin pusseihin.

Pussit koostuvat muovista, paperista ja alumiinista. Rasva läpäisisi pelkästä paperista valmistetun pussin, eikä tuote säilyisi laadukkaana.

Miten pakkaukset voi kierrättää?

Pakkausmateriaalien aiheuttamat ympäristövaikutukset pyritään minimoimaan. Pakkauksia valittaessa huomioidaan, miten loppukäyttäjä hävittää tai kierrättää materiaalin.

Pahviset laatikot voi lajitella pahveihin. Muoviset ämpärit ja rasiat, joihin muutamat tuotteemme on pakattu, ovat energiajaetta.

Etsitkö tietoa pakkausmerkinnöistä? Lue lisää >

Suomen parasta kouluruokaa valmistetaan Joensuussa

Joensuun Enon koulu, Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy, voitti neljännen valtakunnallisen kouluruokakilpailun Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla käydyssä finaalissa.

Luotetut, tutut tuotemerkit suurkeittiöille ja ravintoloille
Etsitkö reseptejä kotikeittiöön?