Kouluruokakilpailu 2014

Parempaa Kouluruokaa

Suomalaisten koulukeittiöiden osaaminen on kunnioitettavaa. Valtakunnalliseen kouluruokakilpailuun osallistuvien kolmihenkisten tiimien tehtävänä oli suunnitella kolme ateriakokonaisuutta. Kunkin aterian raaka-aineet saivat maksaa yhden euron. Näin näytettiin, miten pienelläkin rahamäärällä valmistetaan ravitsemussuositusten mukaisia, houkuttelevia ja maukkaita kouluaterioita.

Katso tiimien reseptit, valitse asiakkaillesi sopivat ruoat tai kokeile kaikkia! Tulosta myös teemaviikon ruokalistapohja.

Sipoo, Södiksen koulu

Sipoo

Sipoon tiimi toi finaaliin kaksi kouluruokalansa kestosuosikkia: aurinkoisen porkkanasosekeiton ja kestohitin eli broilerinuijat. Dennis Sjöholm (vas.), Christina Lönnholm ja Dennis Lindholm panostavat aina ruoan makuun – he hallitsevat maustamisen.

Porkkanasosekeitto
Talon parempi kasvisrisotto
Broilernuijat ja yrtti kylmäkastike
Kaura-ruissämpylä

Tutustu tiimiin »

Kotka, Kyminkartanon koulu

kotka

Toista kertaa finaaliin yltäneessä Kotkan joukkueessa kilpailivat Jaana Huuhka (vas.), Heidi Gylden ja Sirkka Kervinen. Tiimi luonnehti reseptiikkansa olevan perusruokaa, ilman kikkailuja: jokainen ruokalaji toimii arjessa, isossakin mittakaavassa.

Maukas lihakeitto
Quornlasagne
Limekala
Auringonkukkaleipä

Tutustu tiimiin »

Mustasaari, Korsholms högstadium

mustasaari

Mustasaaren tiimi, Karola Wiklund (vas.), Mikael Vuorinen ja Ann-Mari Rosengård, sisuuntui, kun finaalipaikka jäi vuoden 2012 kouluruokakilpailussa saavuttamatta. Nämä reseptit suunniteltiin tarkasti ja testattiin ennen kilpailua todellisilla kouluruoan asiantuntijoilla – lapsilla.

Kalakeitto currylla
Värikäs vihannespata
Tulinen pastapata pekonilla
Sämpylä

Tutustu tiimiin »

Pori, Cygnaeuksen koulu

pori

Porin loistomenun taustalla on tiimin, Anne Järvisen,
Sirpa Grönmanin ja Katja Nyroosin, yhteensä melkein
60 vuoden työkokemus. Ja se näkyy. Reseptit ovat hyväksi todettuja listaherkkuja, joita sekä oppilaat että opettajat ovat kehuneet.

Lihakeitto
Juustoinen kasviskeitto
Broiler-nuudelivuoka
Perunarieska

Tutustu tiimiin »

Turku, Rieskalähteen koulu

Turku

Turun tiimin menu yhdisti sopivasti perinteitä ja uutta, valmiiden suosikkiherkkujen pohjalta. Annariina Aaltonen (vas.),
Ilkka Lindgren ja Johanna Sahonen huomioivat lisääntyneet allergiat: kilpailuresepteissä on mukana myös laktoositon ja munaton vaihtoehto.

Perinteinen lihakeitto
Kirjolohimureke ja parempi kermaviilikastike
Juustoinen punajuurikiusaus
Sämpylät

Tutustu tiimiin »

Suomen parasta kouluruokaa valmistetaan Joensuussa

Joensuun Enon koulu, Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy, voitti neljännen valtakunnallisen kouluruokakilpailun Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla käydyssä finaalissa.

Luotetut, tutut tuotemerkit suurkeittiöille ja ravintoloille
Etsitkö reseptejä kotikeittiöön?