Kouluruokakilpailu 2016

Kouluruokakisa 2016

Kolmatta kertaa järjestetyssä koulukeittiöiden tiimikilpailussa nostettiin esille kouluravintoloiden osaavimpia ammattilaisia ja etsittiin maukkaimpia reseptejä. Tässä kisassa voittavat kaikki, sillä parhaimmat reseptit ovat vapaasti kaikkien keittiöiden käytettävissä.

Kouluruokakilpailun 2016 finaaliresepteissä on monipuolisesti suomalaisia ja paikallisia makuja. Reseptit sopivat erinomaisesti yhtä lailla koulukeittiöihin kuin lounasravintoloihin – niin raaka-aineiltaan kuin valmistusmenetelmiltäänkin.

Oulu, Pöllökankaan koulu

Oulu

Oulusta kouluruokakilpailun finaaliin saapuivat kokki Elina Pulkkinen, työnjohtaja Teija Haahtikari ja tuoteasiantuntija Mira Raappana. He toivat tullessaan tuulahduksen pohjoisen keittiöstä sekä uudistettuja ja tuunattuja listaherkkureseptejä kouluravintolastaan.

Koululaisen porokeitto
Herkuttelijan kasvis-nuudelivuoka
Juustoinen lohipasta
Värikäs vihersalaatti
Porkkanasämpylät
Valkosuklaa-lakkaleivos

Tutustu tiimiin »

Helsinki, Kulosaaren yhteiskoulu

Helsinki

Leipuri-kondiittorit, kokit Orvokki Turkka ja Quyen To sekä kokki Mika Mäkelä muodostivat helsinkiläisten tiimin, joka toi finaaliin kattauksen positiivista kierrettä. He luonnehtivat menunsa sisältävän sesongin raaka-aineita sinivalkoisin silmin katsottuina.

Samettista kurpitsakeittoa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä
Pienet kasvistortillat ja jogurttia
Mausteista broileria juureskastikkeessa ja pastaa
Pannuleipä
Amerikan kurkku-porkkanasalaatti
Valkosuklaa-vanilja-mustikkaleivos

Tutustu tiimiin »

Kotka, Ruonalan koulu

Kotka

Kokki, dieettikokki ja tuotekehittäjä Jaana Huuhka johti tiiminsä kolmatta kertaa kouluruokakilpailun finaaliin – ja tällä kertaa myös voittoon! Yhteistyössä Jaana sekä kokki, vastaava ravitsemistyöntekijä Susanna Olkkonen ja kokki Lenni Marttila loihtivat menun, jossa yksityiskohdat oli viilattu kuntoon.

Viikarin lempeä savulohikeitto
Värikäs kasvispaistos
Lihapullakastike, kiharapastan kera
Vihreä mandariinisalaatti
Sämpyläsolmut
Mehevä mustikkakukko ja vaniljakastike

Tutustu tiimiin »

Tampere, Koiviston koulu

Tampere

Tuotekehityskokki Tuulikki Lampén sekä kokit/dieettikokit Sanna Laitinen ja Mari Ranta olivat toista kertaa kouluruokakilpailun finaalissa. Reseptikokonaisuutta suunnitellessaan he ottivat lasten palautteen ja makumieltymykset parhaansa mukaan huomioon.

Kalkkuna-currykeitto
Italialainen kasvispasta
Itämainen kookoskala
Kaurainen peltileipä
Jäävuori-melonisalaatti
Houkutteleva marjaherkku

Tutustu tiimiin »

Asikkala, Vääksyn Yhteiskoulu

Vääksy

Vastaava kokki Ulla Hoikkala sekä ruokapalvelutyöntekijät Heidi Eerola ja Henna Polvinen toivat kouluruokakilpailuun alueensa makuja: Peruna- ja pellavakuntana tunnetun Asikkalan perinteitä vaalii perunasosekeitto. Arjessa omena-kaurasämpylöiden kaurahiutaleet ja jauhot tulevat oman pitäjän pelloilta.

Laurellin perunasosekeitto
Aurinkovuoren makaronilaatikko
Lentäjän broileripaistos
Marinoitu valkokaali-kesäkurpitsasalaatti
Omena-kaurasämpylät
Marjainen juhlarahka

Tutustu tiimiin »

Suomen parasta kouluruokaa valmistetaan Joensuussa

Joensuun Enon koulu, Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy, voitti neljännen valtakunnallisen kouluruokakilpailun Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla käydyssä finaalissa.

Luotetut, tutut tuotemerkit suurkeittiöille ja ravintoloille
Etsitkö reseptejä kotikeittiöön?