Porkkanakakku

Annoksia: 28 kpl
Annoskoko: 90 g
Määrä: 2,52 kg

0,400 KG Kananmuna
0,680 KG Sokeri
0,450 KG Voi

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää sula jäähdytetty voi varovasti sekoittaen.

0,520 KG Vehnäjauho
0,010 KG Suola
0,012 KG Leivinjauhe
0,008 KG Sooda
0,010 KG Kaneli, jauhettu
0,600 KG Porkkanasose, pakaste

Sekoita vehnäjauhoihin suola, leivinjauhe, sooda ja kaneli. Lisää jauhoseos vaahtoon. Sekoita taikinaan lopuksi sulatettu porkkanasose. Annostele taikinamassa GN-vuokaan ja paista 175°C:n lämpötilassa noin 35 minuuttia.

Pinnalle:
0,200 KG IsoMitta Juustocreme sulatejuustovalmiste
0,300 KG Tomusokeri
0,100 KG Voi
0,010 KG Vaniljasokeri, aito

Valmista pintakuorrute yhdistämällä Juustocreme, tomusokeri, pehmeä voi ja vaniljanisokeri. Vaahdota seos. Levitä massa jäähtyneen porkkanatortun pinnalle. Voit koristella kakunpalat mielesi mukaan. VINKKI: Porkkanaleivokset voit valmistaa myös muffinsseiksi pursottamalla taikinan muffinssivuokiin ja koristelemalla paistetut ja jäähtyneet leivonnaiset juustokuorrutteella.

Tulosta resepti

Kouluruokakisan voitto Kotkaan!

Kotkan joukkueessa kilpailivat Jaana Huuhka, Susanna Olkkonen ja Lenni Marttila. Kotkalaisten voittoisa menu koostui lempeästä savulohikeitosta, värikkäästä kasvispaistoksesta ja lihapullakastikkeesta kiharapastan kera. Juhlajälkiruokana tuomaristolle tarjoiltiin mehevää mustikkakukkoa vaniljakastikkeen kera.

Katso kaikki finaalireseptit >

Luotetut, tutut tuotemerkit suurkeittiöille ja ravintoloille
Etsitkö reseptejä kotikeittiöön?