Lue uusin asiakaslehti

Esittelyssä isomittalainen: 

Suuren sydämen ja luottamuksen myyntimies

Avainasiakaspäällikkö Jere Uro on virallisesti keski-ikäinen myyntimies – tunnusmerkkeinä kaksiteholasit, laaja-alainen kokemus sekä sopivasti hioutuneet särmät. Myyntiä hän on rakastanut aina. Se on elannon lisäksi antanut elämälle pääomana laajan ihmisverkoston, jonka arvoa ei voi rahassa mitata. 

Miehen omin sanoin kauppaa on kaikkialla, se pitää vain osata nähdä. Myyntimiehen tärkein kysymys ei kuitenkaan liity tuoteoppaan tarjontaan, sillä ihmiset hän haluaa kohdata ihmisinä, inhimillistä näkökulmaa aina painottaen. 

– En harrasta valmiiksi mietittyjä myyntiliturgioita, vaan aloitan kysymällä ”kuinka sinä voit?”. Hyvä myyjä tuntee oman asiansa, mutta sitäkin tärkeämpää on osata eläytyä tilanteeseen. Vain kuuntelemalla ja rivien välistä poimimalla löytää ne asiat, mitä asiakkaat voisivat tarvita tai mistä heille olisi eniten hyötyä. Koska jokaisen arki on erilaista, kuuluu minun ammattitaitooni helpottaa asiakkaidemme työtä tunnistamalla tarpeet. Kun luottamus on molemminpuolista ja kommunikaatio avointa, olen saanut todistaa yhteistyön voimalla syntyneitä uskomattoman hienoja, uusia innovaatiota. 

Jokainen asiakassuhde on hieno kumppanuus

Uron työnkuva IsoMitalla on painottunut B2B-myynnin ja alihankinnan puolelle. Pariin otteeseen vuodessa Vantaan konttorin maisemat vaihtuvat myös pohjoisen lakeuksiin, messuihin ja HoReCa-asiakkaiden kohtaamisiin. 

– On onni ja autuus, että minulla ei ole sitä tavalliseksi kutsuttua työpäivää, vaan pystyn itse vaikuttamaan, milloin kuljen kentällä, koska keskityn tuotekehitykseen tai pyöritän numeroita, tilastoja sekä raportteja ruudulla. Kollegat ovat osuvasti nimenneetkin minut Excel-mieheksi, Uro kertoo hymyillen. 

Omia asiakassuhteitaan hän kuvailee kumppanimaisiksi ja pitkiksi. Osan kanssa on kuljettu yhteistä matkaa yli 20 vuotta, vaikka työnantaja on välissä vaihtunut. Mukana on myös uusia asiakkuuksia, isoja ketjuja sekä pieniä toimijoita. Jokainen heistä on yhtä arvokas ja samalla viivalla, sillä ikinä ei voi tietää, milloin pienestä kasvaa suurta. 

– Asiakkaat ovat työssäni ylivoimaisesti parasta. Minusta he saavat luotettavan taustatuen. Sanon rehellisen mielipiteeni, jos en usko jonkin onnistuvan, mutta toisaalta vihreän valon palaessa pistän asiat pyörimään ponnisteluja kaihtamatta. Liiketoimintaan kuuluu niin paljon kaikkea, että vaikeitakin asioita pitää pystyä reilusti ja avoimesti käsittelemään. 

Laaja-alaista näkökulmaa tavaravirtoihin 

Entisessä elämässään Uro on ollut töissä tukussa yli 10 vuotta. Kun jakeluautosta ottaa ulos toistasataa kiloa painavan rullakon, ja vetää sitä paksussa lumihangessa, oppii lupaamasta liian tiukkoja toimitusaikaikkunoita. 

– Saan olla kiitollinen, että ajan saatto on opettanut prosessin kokonaisvaltaista ymmärrystä sekä sitä, mitä kaikkea tavaravirtojen ympärillä pyörii. Vaikka itselläni ei ole keittiötaustaa, niin olen kypsynyt ruoan rautaisten ammattilaisten sekä ammattitaitoisten kollegoideni opissa. Paljon on kiinni omasta kyvystä vastaanottaa tietoa tai tahdosta ymmärtää, jotta voisi itsekin auttaa. 

Ruokalähettiläs motocross-radalla

Eniten myyntimiehen sydäntä lämmittää, kun saa olla tervetullut ja tietää, että aika asiakaskäynnille järjestyy kiireestä huolimatta.  

– En väitä, että kaupan tekeminen olisi aina helppoa, mutta itselleni on positiivinen haaste sekä rikkaus, että arvoketjun toisessa päässä on vastassa juuri ihminen. Mukavuusalueelle on vaarana jämähtää, joten nautin itseni likoon laittamisesta ja annan mielelläni uuden busineksen kutkutella. 

Sitä uutta Uro voi löytää vaikka harrastuksen parista, kuten motocross-radan reunalta. 

– Maailma on täynnä mielenkiintoisia tarinoita, joita tykkään kuunnella myös vapaa-ajalla. Motocross-kentän laidalla kohtaavat ihmiset, ilman titteleitä tai velvoitteita, ja kauppaa on löytynyt taas kerran vastauksena tarpeeseen. Rohkeasti kysymällä ja tilanteita tunnustelemalla on esimerkiksi startannut uusia myyntikanavia vara- ja retkiruoillemme, Uro päättää ja pohtii ääneen, että onneksi on myynti verissä, sillä vain sitä hän haluaisikin tehdä – sekä nyt että sitten isona. 

Asiakaspalvelu