Isommin 2/2020

Pikantti kombo sinappia, etikan pirteän kirpeää hapokkuutta sekä kananmunan kultaista väriä. Näistä aidoista raaka-aineista syntyy Chef Renén Täysmajoneesi. Se on uskomattoman maukas, monipuolinen – sekä trendikäs herkku, joka salaattien, dippien ja kastikkeiden lisäksi taipuu kuumentamista vaativiin uuniruokiin. Viime vuosina suosittu katuruokatrendi on antanut majoneeseille uutta nostetta. Eikä ihme, tämä kokkauksen moniottelija herkullistaa sekä arjen annokset että kruunaa juhlakattaukset. Aidon majoneesin ystävät eivät perusta valkoiseksi vatkatuista emulsionaineista, joten silmä tarkkana sisällysluettelon kanssa. Uusia ideoita piirakkaan, salaatteihin ja dippeihin Chef Renén tuoteperheeseen kuuluu 81 prosent- tisen Täysmajoneesin lisäksi myös rasvan määrästä vaan ei laadusta tinkivä Kevytmajoneesi 30 %. Molemmat mykistävät makunystyrät kylmien ja kuumien ruokien kastikkeina, joiden varioinnissa vain mielikuvitus on rajana. Majoneesin maku- maailmoissa Majoneesilla voi myös korvata rasvan piirakka- pohjassa, munamaidon täytteessä, ja sen täyteläinen koostumus gratinoituu kauniisti uunissa. Liioittele- matta taivaallisen Purjosipuli-majoneesipiirakkamme jujuna on käyttää majoneesia sekä täytteessä että pohjassa. Katso resepti kokonaan viereiseltä sivulta. Tämän asiakkaidemme viiden tähden luottopiirakan plus muut raikkaat majoneesi-ideat löydät Isomitan reseptipankista! Maailmankuulun kastikkeen keksijä? Ranskalaisten mukaan kokki kehitti sen vuonna 1756 juuri ennen Port Mahonin valloituksen alkua, josta nimikin juontaa juurensa. Espanjalaiset taas väittävät gallialaisten omineen heidän ideansa. 10 11 Pohja: 0,200 kg laktoositonta voita 0,600 kg vehnäjauhoja 0,160 kg Chef René Täysmajoneesia 81 % 0,025 l vettä Valmista pohja sekoittamalla huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot keskenään. Lisää joukkoon majoneesi ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja laita kylmään hetkeksi. Täyte: 0,010 l ruokaöljyä 0,500 kg purjosipulia 0,200 kg laktoositonta juustoraasteseosta 0,250 l vähälaktoosista kevytmaitoa 0,300 kg Chef René Täysmajoneesia 81 % 0,240 kg kananmunia suolaa jauhettua valkopippuria Aloita täytteen tekeminen pesemällä ja paloit- telemalla purjot kulhoon viipaleiksi. Freesaa pannulla hetki. Laita purjot kulhoon ja lisää juustoraaste, maito, majoneesi, muna sekä mausteet.Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Levitä pohjataikina voideltuun GN-vuokaan, taputtele tasaiseksi. Paista 180°C:ssa noin 20 minuuttia. Lisää täyte ja paista vielä noin 20 minuuttia. Pinnan pitää olla hyytynyt. Tarjoile lämpimänä raikkaan salaatin kanssa. Purjosipuli-majoneesipiiras Annoksia: 12 kpl Annoskoko: 200 g Laktoositon Soijaton

RkJQdWJsaXNoZXIy MzQ2ODg=