Kesäkurpitsa-tzatziki
Annoksia: 20 kpl
Annoskoko: 70 g
Määrä: 1,4 kg
0,500 kg | Chef René Kevytmajoneesi 30% |
0,500 kg | Turkkilainen jogurtti, maustamaton, laktoositon |
Mittaa astiaan Chef René Kevytmajoneesi ja maustamaton Turkkilainen jogurtti.
0,400 kg | Kesäkurpitsaa raasteena |
0,004 kg | Suola |
Pese ja raasta (isoreikäisellä raastimella) kesäkurpitsa ja mausta suolalla. Laita raaste astiaan ja nosta kylmään n. 45min-1h. Anna kesäkurpitsan itkettyä hyvin. Nosta sitten lävikköön ja painele raaste kuivahkoksi.
0,005 kg | Valkosipuli, hienonnettu tuore |
0,050 kg | Tilli, tuore |
0,005 kg | Raastettu sitruunan kuori |
Hienonna valkosipuli ja tilli ja raasta sitruunankuori. Sekoita kesäkurpitsaraaste, hienonnettu tilli ja valkosipuli sekä sitruunankuori majoneesi-jogurttikastikkeeseen. Mausta halutessasi pippurilla. Anna seistä hetki kylmässä maustumassa ennen tarjoilua. Kastike maistuu parhaalta saadessaan seistä seuraavaan päivään.
0,002 kg | Mustapippuri |