Lue uusin asiakaslehti

Kiisselit jälkiruokiin ja leivontaan

20.01.2011

Rahkan tai kakun maustamiseen, hyytelöihin, pirtelöihin ja muihin juomiin tai vain sellaisenaan jälkiruoaksi.

Kiisseleissä on 14 erilaista perusvaihtoehtoa, jotka teet nopeasti kylmään veteen.

Valmista vain 10 minuutissa!

  • Kestävät keittämisen.
  • Muista, että tekeytymisaikana kuivat hedelmäpalat ja tärkkelys turpoavat.
  • Voit käyttää mausteena vaahtoihin, rahkoihin, kerma- ja piimähyytelöihin, juustokakkuihin ja täytteisiin, juomiin ja jäädykkeisiin.
  • Kun teet vaahtoa, älä turvota kiisseliä ennen vaahtoon lisäämistä, vaan anna sen turvota vaahdon joukossa. Näin kiisselin tärkkelys sitoo vaahdon paremmin turvotessaan.
  • Kun teet kumottavia kermahyytelöitä, huuhdo muotit kylmällä vedellä ennen täyttämistä ja anna hyytyä vuorokausi kylmiössä.
  • Jos vaahto on liian löysää tai mautonta, lisää kiisseliainesta jauheena joukkoon.
  • Jos vaahto on liian kovaa, lisää juoksevaa Vispiä tai piimää.
  • Kiisseliaineksilla saat myös juomiin makua ja rakennetta. Esim. pirtelö pysyy kannussa tasalaatuisena eikä marja- ja maito-osa erotu toisistaan.

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu