Lue uusin asiakaslehti

Antaa vihertää vaan! – kasvisruoka kannattaa aina

Kasvisruoka on ollut jo pitkään suurimpia ruokaan liittyviä trendejä, eikä hiipumisen merkkejä ole havaittavissa. Ilmastonmuutos ja eläinperäisiin tuotteisiin kytkeytyvä eettinen näkökulma pohdituttavat, ja monet ovatkin lisänneet lautaselleen entistä enemmän vihreää. 

Osalla taas kasvisten suosiminen johtuu yksinkertaisesti ruoka-aineallergiasta tai muulla tavoin huonosti sopivien ruoka-aineiden karsimisesta ja korvaamisesta muilla aineksilla: kasvikunnan tuotteista löytyy varmasti jokaiselle jotakin.
 

”Huominen on tätä päivää vihreämpi”

Kasviksilla on perustellusti paikkansa suomalaisten lautasilla, sillä vaikka kasvis- ja vegaanituotteita on viime vuosina alkanut ilmestyä entistä enemmän kauppojen hyllyille ja myös reseptiikkaa on tarjolla yllin kyllin, niin meilläkin syödään yhä todella runsaasti punaista ja prosessoitua lihaa. Kasvisperäisen ruoan yleistymisellä voi olla merkittäviäkin positiivisia vaikutuksia sekä terveyteen että ympäristöön. 

– Huominen on varmasti tätä päivää vihreämpi, joten me IsoMitalla haluamme osaltamme panostaa kasvisvaihtoehtojen kehittämiseen, jatkojalostamiseen ja esiintuomiseen. Ja onhan se tietysti myös kestävän kehityksen toimintasuunnitelman mukaista, kertoo IsoMitan Brand & Training Manager Jutta Kontinen.

Kestävän kehityksen toimintasuunnitelmasta puhuttaessa IsoMitta sitoutuu peräti kuuteen tärkeään osa-alueeseen: 1. energian ja uusiutuvien energialähteiden tehokas käyttö, 2. vähemmän päästöjä ilmakehään, 3. kierrätettävien tai kompostoitavien pakkausten maksimointi, 4. tehokas vedenkäytön hallinta, 5. jätteiden vähentäminen sekä 6. raaka-aineiden kestävä hankinta. Kasvisruoka tukee luonnollisesti toimintasuunnitelman toteuttamista.
 

Herkulliset reseptit vievät kielen mennessään

Kuten kaikessa ruoanlaitossa, myös kasvisruoan tapauksessa parhaat innovaatiot saattavat syntyä kokeilemalla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että nykyisin on tarjolla runsaasti makunystyröitä kutkuttavia kasvisreseptejä, jotka ihastuttavat ja inspiroivat. Vai miltä kuulostaisi raikkaan maukas kasvisrisotto, metsäisen mehevä kasvis-sienipata, pirteän aurinkoinen satokauden sosekeitto, täyteläinen vihannesgratiini, luonteikas chili-sin-carne tai helppo ja herkullinen kasvis-nachovuoka? IsoMitan resepteistä löydät nämä ja monta muuta kerrassaan valloittavaa kasvisreseptiä niin arkeen kuin juhlaan.

Laadukkaat tuotteet takaavat onnistumisen

Kun haluat valmistaa hyvää, panosta laadukkaisiin raaka-aineisiin. IsoMitan kattavasta valikoimasta löydät monipuolisesti niin kasvis- kuin vegaaniruokavalioonkin sopivia tuotteita. Käytä sellaisenaan, seuraa reseptiä tai hyödynnä inspiraation pohjana!


IsoMitta kasvisvalmisteet

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu