Lue uusin asiakaslehti

Hämmentävän hyvää – kastikkeet ja liemet tekevät ruoalle ihmeitä

Kun ruoasta puuttuu se jokin, löytyy ratkaisu monesti hyvästä kastikkeesta tai liemestä. Ne tuovat ruokaan sopivasti mehevyyttä, kosteutta ja makua. Ne saattavat sisältää lisäksi vitamiineja, proteiineja ja kuituja. Kastike tai liemi on monesti ruoan kruunu – ihastuttavan makuelämyksen mieleenpainuvin osa.

Kastikkeet joka tunnetilaan, tilaan ja tunnelmaan

Lapsuudesta tutut lempeät aromit, kiireisen arjen bravuurit, pimeän ja kylmän talviajan lohturuoat, kotimaiset perinneherkut ja maailman tuoreita tuulia henkivät makukokeilut – kastikkeet taipuvat mihin tahansa! 

Tarjoile lohta hedelmäisessä mango-appelsiinikastikkeessa tai anna pihveille kaveriksi sinihomejuustolla maustettua viherpippurikastiketta. Loihdi jälkiruokapöytiin ja herkkuhetkiin makeita kastikkeita jäätelön, lettujen, pannukakun tai vaikkapa kaura-omenapaistoksen kylkeen. Eikä ole syytä unohtaa, että myös salaatit kaipaavat monesti kastiketta kaveriksi! 

Kastikkeet tukevat ideoitasi ja osaamistasi mutta mahdollistavat myös eksoottisia kokeiluja ja freesejä fuusioita. Hylkää ylimääräinen harkinta ja ota rohkea askel uuteen!

Vinkki: kastikkeista voi tehdä myös maukkaita ja moneen sopivia dippejä. Jatka kastiketta esimerkiksi majoneesilla ja lisää seokseen tuoreita yrttejä, sitrushedelmän mehua tai muuta makuusi sopivaa.

Liemi maistuu keitossa, lisukkeena tai sellaisenaan

Kun valon määrä alkaa lisääntyä ja talvi väistyä kevään tieltä, voi tuhtien kastikkeiden tilalla kokeilla kevyempiä liemiä. Erilaisia liemiä voit käyttää mausteena keitoille tai kostukkeena lihalle, kalalle ja kasviksille. Voit tarjoilla liemen sellaisenaan alkuruokana tai muusta ruoasta erillisenä lisukkeena. Vaikka useimmat liemet ovat kevyitä ja laihoja, voi niitä käyttää muullakin tavalla – esimerkiksi georgialainen keittiöiden padat ovat tunnettuja runsaudestaan ja täyteläisyydestään.

Anna tuttujen makujen puhutella ja loihdi kermainen lohikeitto, hurmaa hunajaisella lihapadalla tai käytä lientä luovasti osana trendikästä Punajuuri-kvinoalasagnea. Kokeile, onnistu, ylläty ja ihastu. Liemiä hyödyntäessä vain mielikuvitus on rajana!

Vinkki: kerää kinkun tai muun rasvaisen lihan paistorasva talteen ja saat oivan liemen vaikkapa lihakeittoon. Jos paistorasvaa ei ole mahdollista käyttää heti, voi sen tarvittaessa pakastaa. Myös luista ja monista kasviksista saa keittämällä aikaiseksi erittäin maistuvan liemen.

IsoMitta-tuotteilla onnistut takuulla!

IsoMitan laadukkaat liemet, kastikkeet ja kastikepohjat takaavat makoisia onnistumisen hetkiä keittiössä. Lempeän mehevät vaaleat kastikkeet, tummat ja luonteikkaat ruskeat kastikkeet, kesäterasseilla maistuvat hollandaisekastike ja béarnaisekastike, mustikkapiirakan kylkeen sopiva vaniljakastike, kätevät ja aromikkaat liemet, sekä muut IsoMitan valikoiman luottotuotteet tekevät hyvistä ruoista vielä piirun verran parempia. Tuotteistamme löydät loistovaihtoehdot myös kylmävalmisteisiin ruokiin!

Uutta: Ensiluokkaisista tuotteistaan tunnettu Bong siirtyy IsoMitan alle. Näin ollen IsoMitan kastikevalikoima kasvaa kolmella tuotteella ja liemivalikoima peräti kymmenellä tuotteella. IsoMitta-perheen uudet tulokkaat saavat tietysti myös uudet ja upeat pakkaukset. Kokeile, hämmästy ja tykästy!

Tilaa myös uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa IsoMitan uutuustuotteista, palveluista, herkullisista resepteistä ja muista ajankohtaisista asioista. 
 

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu