Lue uusin asiakaslehti

IsoMitan herkkuguru Veeran jälkiruokaluomukset ihastuttavat maullaan ja ulkonäöllään. 
 
Veera Ahokas sai tietää IsoMitan herkkuguruhaasteesta sattumalta opettajaltaan. Nuori kondiittorilahjakkuus innostui ideasta ja sen enempiä empimättä pisti hakemuksen eteenpäin jo samana iltana. Yllätys oli siltikin suuri, kun vastauksena tuli kuin tulikin pääsylippu herkkugurujen kirjavaan ja monilahjakkaaseen joukkoon. 

– Kiljahdin epäuskoisesti ja hymyilin leveästi. Oli se kyllä uskomaton fiilis. Vieläkin hämmästyttää, miten juuri minut valittiin niin isosta hakijajoukosta, jossa oli mukana vieläpä niin ammattitaitoista väkeä. Uskon tämän projektin olevan upea mahdollisuus ja iso askel urallani, Veera iloitsee.

Unelmissa oma kahvila

Veera työskentelee tällä hetkellä leipurina Compass Groupilla. Sen lisäksi hän tekee keikkatöitä kokkina ja keittiöapulaisena ja opiskelee kondiittorikisällin ammattitutkintoa. Haaveissa on laajentaa omaa osaamista entisestään ja mahdollisesti perustaa jotain täysin omaa. 

– Kyllä ajatuksena on kisälliopintojen jälkeen tähdätä aika suoraan kondiittorimestarin tutkintoon. Ehkä joskus pääsen avaamaan oman kahvilan. Tällaiset herkkuguruhaasteet ovatkin sikäli tärkeitä, että näiden avulla voi haastaa itseä monin eri tavoin. Reseptiikkaa luodessa on hyvä pohtia esimerkiksi raaka-ainekustannuksia ja tietysti myös kohderyhmiä, joille reseptejä ensisijaisesti luo, Veera miettii.

Bravuurina kakut

Innostus alaa kohtaan alkoi jo Veeran ollessa lapsi. Mummin luona pöytä aina notkui erilaisista herkuista, ja vatsa oli täynnä kotiin palatessa. Serkun syntymäpäiväjuhlilla Veeralla oli tapana ihastella tädin tekemiä kakkuja ja haaveilla, että jonain päivänä Veera itse leipoisi vastaavanlaisia herkkuja omalle jälkikasvulleen. Juuri kakuista tuli Veeralle jälkiruoista mieluisin, ja niitä hän myös tykkää leipoa. Samalla Veera pääsee hyödyntämään vahvaa visuaalista osaamistaan. 

– Leivon sitten itse tai syön jonkun toisen tekemää, niin kakuissa kiehtoo kyllä aina estetiikka. Toki makua ei saa ikinä unohtaa, sillä sehän nyt on kaikista tärkein. Kakulta odotan miellyttävää rakennetta, raikkautta ja makujen tasapainoa, Veera listaa. 

Veera kertoo pitävänsä erityisesti suklaasta, pähkinästä ja kinuskista. Lisäksi hän korostaa, että kakkuja leipoessa kannattaa pitää mielessä sesonki ja sen mukanaan tuomat mahdollisuudet.

–  Esimerkiksi pääsiäiseen sopii hedelmät, koristekukat ja keltainen väri, kun taas kesällä on hyvä tehdä jotain kevyttä ja hyödyntää monipuolisesti erilaisia marjoja. Talvella taas kannattaa luottaa tummempiin sävyihin. On myös tärkeää, että kakun ulkonäkö kertoo jotain sen makumaailmasta, Veera avaa. 

Somesta lisäpotkua uralle

Sosiaalinen media on monille ammattilaisille tärkeä alusta oman osaamisen mainostamiseen; niin myös Veeralle. Hän julkaisee kuvia upeista luomuksistaan pääasiassa Instagramissa. 

– Some on tärkeä osa verkostoitumista ja osaamisen mainostamista. Sieltä saan myös paljon ideoita ja inspiraatiota. Parhaimmat ideat putkahtavat päähän useimmiten nukkumaan mennessä, eikä silloin malttaisi lainkaan nukahtaa, Veera kertoo.

Sosiaalinen media on poikinut Veeralle myös muuta mukavaa – nimittäin kaupallisia yhteistöitä.

– Somesta on tosiaan moneksi. Nytkin leipomoraaka-aineita valmistava Finnbakels lähti sponsoriksi. Heidän kiilteillään tulee olemaan jonkinlainen rooli näissä herkkuguruhaasteen jälkiruoissa, Veera paljastaa.

”Uutta, vierasta ja yllättävää”

Kun pääsy herkkuguruksi varmistui, alkoi Veeralla heti raksuttaa. Hän tiesi jo alusta asti, että hänen tuotoksensa olisivat herkullisia ja kauniita ja, että niistä löytyisi jokin pieni yllätys. IsoMitalta Veera oli aiemmin kokeillut ainoastaan muutamaa moussea, ja tuoteperheen monipuolisuus yllätti positiivisesti.

– Lähdin tässäkin tapauksessa tekemään bravuuriani, eli kakkuja, sillä ne taipuvat niin moneen. Kaikista kakuista on tulossa gluteenittomia ja useimmista myös mahdollisuuksien mukaan laktoosittomia tai edes vähälaktoosisia. Lähtökohtana on, että jokaisesta löytyy riittävästi erilaisia makuja ja suutuntumaa. Tapani mukaisesti aion panostaa myös kakkujen ulkonäköön, Veera paljastaa.

Veeran suunnitelmista löytyy kaikenlaista uutta, vierasta ja yllättävää. Niissä porkkanakakkupohja yhdistyy rommirusinamoussepohjan kanssa ja marenki paahdetaan sekä paistetaan rapeaksi ennen kakun päälle asettamista. 

– Pyrin tietysti siihen, että jälkiruokani sopisi ja myös maistuisi mahdollisimman monelle. Olisi kertakaikkisen mahtavaa, jos onnistuisin luomaan makujen yhdistelmän, joka veisi kielen mennessään ja jättäisi suorastaan sanattomaksi, Veera toivoo. 

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu