Maailman paras lakujuustokakku
Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku! Ja kyllähän tuleekin, kunhan raaka-aineet vain ovat oikeat. Kuvan tyylikäs lakritsijuustokakku muotoutuu keksipohjasta, mousse-tuorejuustotäytteestä ja näyttävistä koristeista.
Lakujuustokakku sopii yhtä hyvin jälkiruoaksi lounaalle, kahviloiden vitriiniin kuin juhlien kruunuksi.
IsoMitan Lakritsimoussesta ei tule mustaa, vaan väri on enemmän vaalea. Jos kaipaat kakkuun mukaan mustaa väriä muistuttamaan lakritsista, sekoita kevyesti geeliväriä kakun täytteeseen. Ja käytä lakritsikastiketta koristeluun. Oreo-kekseistä rakentuva musta pohja tuo ripauksen dramaattisuutta ja eleganssia kakkuun.
Näin onnistut:
- Älä käytä jääkaappikylmää tuorejuustoa. Se ei sekoitu kunnolla ja koostumus jää rakeiseksi.
- Jos käytät pohjaan täytekeksejä, niin käytä keksit täytteen kanssa.
- Lakritsin maun viimeistele sitruunalla tai vadelmalla.
- Kun käytät kylmää nestettä vaahdotuksessa, saat enemmän valmista tuotetta.
- Jos kokeilet geeliväriä, älä käytä sitä liikaa. Moussesta tulee helposti rakeinen ja siihen tulee hento makuvirhe.
IsoMitan Lakritsimousse on jäätävän hyvää
Lakritsimousse on hyvin monikäyttöistä. Se on älyttömän hyvää sellaisenaan, mutta kokeile myös jäädyttää sitä. Lisää valmis mousse vuokaan ja siirrä pakastimeen. Käytä silloin yhtä pussia kohden 11,5 desilitraa maitoa. Jos haluat kovemman vaahdon, vähennä nesteen määrää. Esimerkiksi 9 desilitraa yhtä pussia kohden.