Lue uusin asiakaslehti

Napapiirin sankari Jari Ruonakoski tarjoaa

”Aitoa pohjoista & itsetehtyä IsoMittaa”

Keittiömestari Jari Ruonakosken voi bongata peräti kolmesta eri ravintolasta. Määrätietoinen monitoimimies rakastaa haasteita ja haluaa, että ruoalla on tarina – mielellään maukas ja yllätyksellinen. Jotta volyymi, resurssit, hinta ja laatu kohtaisivat, hyödyntää Ruonakoski IsoMitan tuotekavalkadia. 

Oulusta kotoisin oleva Ruonakoski haaveili jo 2-vuotiaana kokin töistä. Nykyisin hänellä on kaksi omaa pikkuVELI-ravintolaa Ylivieskassa ja päivittäin 300–400 ruokailevaa asiakasta Nova Skyland -hotellissa Rovaniemellä. Lisäksi sydäntä lähellä ovat lähi- ja paikallisruoan kehittämisprojektit. 

–  Mielestäni pelkkä lähiruoan käyttäminen ei ole itseisarvo, vaan sen on täytettävä muutkin kriteerit. Vastaavasti, kaikkea ei aina tarvitse tehdä itse tekotavalla briljeeraamisen vuoksi. Tärkeintä on, että asiakas saa lautaselleen ruokaa, josta hän pitää. 

IsoMitta täyttää keittiömestarin tiukat kriteerit

Ruonakoski suunnittelee tammikuussa koko vuoden perusrungon sekä tärkeimmät päälinjat. Palettia ei kuitenkaan tarvitse klaarata yksikseen. Arki sujuu ja rutiinit pyörivät, kun matkassa on mukana luotettavat yhteistyökumppanit. 

– IsoMitan vahvuutena ovat ennen kaikkea tasalaatuiset tuotteet, jotka taipuvat moneen erilaiseen tarpeeseen. En käytä mitään suoraan, vaan jatkojalostan tuotteita saadakseni mukaan meidän toivomamme twistin.  

Inspiroivaa sparrausapua isomittalaisilta

Ruonakoski kiittelee IsoMitan edustajia Jere Uroa sekä Nina Behmiä. Heidän kanssaan ajatuksia vaihdetaan ja mielen tuntoja puretaan, eikä vain raaka-aineisiin liittyen.

– Yhteistyö isomittalaisten kanssa on kaikkea muuta kuin tuotteiden tuputtamista. He ovat aidosti ja aktiivisesti kiinnostuneita siitä, mitä teemme tai tarvitsemme. Jos tulee haasteita liittyen valikoimaan tai reseptiikkaan, niin jeesaamme toisiamme avoimesti.

Kädet riittämään ja kulurakenne kuriin

Nova Skyland -hotellin menu ei edusta perinteistä lappiruokaa, vaan Ruonakoski on ammentanut inspiraatiota aasialaisesta makumaailmasta. 

– Pohjoisen puhtaat luonnon antimet luovat perustan, eksotiikkaa taas tarjoillaan raaka-ainevalintojen sekä maustamisen kautta. 

Hotellin ravintolalla on käytössä yksi ja sama tila, jossa parin tunnin vaihdoilla vedetään aamupala, kaikille avoin lounas sekä illan à la carte – välillä myös kokouksia sekä isompia juhlia. 

– Jotta suurikin volyymi ja laatu olisivat linjassa, arjen luottokumppanina meillä on IsoMitta. Heidän tuotevalikoimaansa hyödyntäen saamme käsiparit riittämään ja kulurakenne raaka-ainehintoineen pysyy kohtuullisena. 

Fondit, kastikeainekset, moussepohja 
– testaa, tuunaa, onnistu

Ruonakoski kehottaa rohkeasti kokeilemaan esimerkiksi Bong Touch of Taste -fondeja kylmiin tarjottaviin. Suosikeiksi hän listaa myös IsoMitan kätevät kastikeainekset ja maustamattoman moussepohjan, joka sopii sekä suolaisen puolelle että kevättä juhlistavien kakkujen täytteeksi. 

Entä, mitä Ruonakoski tekee, jos päässä pyörii kiireisen päivän päätteeksi vain vatsantäytettä? 

– Kun koti on 1800-luvulta peräisin olevalla tilalla, jossa asuu myös 3 koiraa ja tallissa 5 hevosta, niin sillä reseptillä saa sopivasti vastapainoa ja ajatukset nollautumisraiteille, hän päättää naurahtaen. 

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu