Lue uusin asiakaslehti

Pääsiäisen helpot reseptit

MORE IS MORE

Vinkkejä pääsiäisruoaksi, ideoita juhlapöytään, perinteitä kunnioittavia uusia vaihtoehtoja sekä modernisoituja versioita. Kaikkia reseptejä yhdistää helppous – miten kätevää!

Pääsiäistä perinteisesti edeltää pitkä paastonaika. Vaikka nykyään vain harvat paastoavat, on ruokajuhlat jääneet jäljelle. Mahtailevat ja messevät mämmi-bileet ovat aina mukavia. Tänä vuonna IsoMitta esittelee more is more -pääsiäisen, jolloin mässäily on ihan ookoo. Mitä enemmän, sitä enemmän!
 

Pääsiäisen luottoreseptit ja niiden uudet muodot

Lammasruoat kuuluvat pääsiäiseen kuin tipu rairuohoon. Karitsa-punaviinipata sopii jokaiseen pääsiäiseen. Pääsiäisen herkulliseen lammashöystöön voit käyttää esimerkiksi pääsiäislampaasta ylijääneet palat. 

Vai olisiko aika kokeilla jotain uutta? Lammasburgerit tuovat kertapuraisulla pääsiäismaut nykyaikaan. Tuoreet yrtit, esimerkiksi minttu tai korianteri, antavat viimeistellyn fiiliksen Lammaspyöryköille pippurikastikkeessa. Eikö lammas kuulu suosikkeihisi? Kokeile Hunajaista lihapataa

Usko tai älä: Chili-suklaakastikkeen salaisuus on Coca-Cola. Suklaan ja chilin ylellinen liitto täydentää pääsiäisen liharuoat; lampaan, ankan ja poron. Jos tarjoilet kalaa tai broileria, valitse Sitrus-appelsiinikastike, joka saa makunsa sitruunan ja appelsiinin kuorista. 
 

Makeaa mahan täydeltä

Pasha on pääsiäiseen kuuluva perinne isolla peellä. Vanhanajan pääsiäispashan makean ja happaman liitto täydennettynä raikkaalla Sitruunakiisseliaineksilla toimii joka kerta. Myös Raikas riisivanukas ja Vaniljainen sitrusvaahto hakevat raikkautensa ja virkistävyytensä sitruunasta.

Suklaata ei pääsiäisen aikoina voi olla liikaa. Övereimmät suklaajuhlat järjestät tekemällä monta suklaista jälkiruokaa. Tummalla suklaalla kuorrutettu Aprikoosi-suklaatäytekakku on kuin todeksi tullut unelma. Tämä kakku rullataan oikeaan muotoonsa ja pyöreän kakkurullan välit pursuavat suklaamoussea, nam! 

Entäs Suklaa-appelsiinimousse – täydellistä. Vain 20 minuutissa valmistuva Vegaaninen minttu-suklaavanukas tehdään mantelimaitoon. Viimeistele tuoreella mintulla, tummalla suklaalla tai paahdetuilla manteleilla. Koristele kakut ja jälkkärit erikokoisilla suklaamunilla,  raikasta mintulla ja viimeistele kookoksella. 

Jos makean hammasta ei kolota, kokeile rapsakkaa Sitruuna-minttujuomaa. Raparperimehua, sitruunakiisseliä ja tuoretta minttua sekä vettä. Tästä ei enää valmistaminen helpotu!

 

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu