Lue uusin asiakaslehti

Reseptit suomalaisten rakastamiin arkiruokiin

Perinteiset suomalaiset ruoat maistuvat sukupolvelta toiselle. Joskus ruokaohjeet muuttuvat matkan varrella, joskus ne pysyvät tismalleen samoina. Arkiruoan ikiklassikoita syödään kodeissa, kouluissa, ravintoloissa, sairaaloissa, palvelutaloissa, joskus anoppilassa tai naapurin pojan luona. 

Tutut maut tuovat nostalgisen muiston elämän tärkeistä hetkistä vielä vuosien päästä. Perinteiset arkiruokareseptit ovat helppoja ja edullisia valmistaa. Reseptien raaka-ainelistat eivät päätä huimaa, vaan useimmiten tarvitset vain muutaman ainesosan. Todennäköisesti valtaosa tarvittavista tarvikkeista löytyy jo kaapeistasi.

Testasimme reseptit ammattikeittiöiden ja suurtalouksien puolesta

Arkiruokareseptit ovat tuttuja kaikille omista kotikeittiöistä, mutta haasteena voi olla valmistaa ruokaa suurille määrille ammattikeittiöissä. Miten mausteiden määrät kerrotaan, mikä on keiton annoskoko, onko paistoaika sama kuin pienemmissä vuoissa? Jos vastaavanlaiset kysymykset pyörivät mielessä, katso ammatti- ja suurtalouskeittiöille suunnitellut ja testatut reseptimme alta.

Lohi on suomalaisten suosikkiraaka-aine – ja vielä terveellistä! Kalakeitot ovat edullisia valmistaa ja sopivat niin juhlaan kuin arkeen. Kermainen Lohikeitto yhdistää kolme kalakeiton tärkeintä raaka-ainetta: kerman, lohen ja tillin. Toinen suosittu kalakeittoreseptimme on Lohikeitto, johon tuorejuusto tuo täyteläisyyttä. Tämä soppa haluaa tillin kaveriksi ruohosipulia.

IsoMitan Lihakeitosta ja Lihakeitosta täyttyy 100 hengen vatsat. Ruokalaji vie ajatukset mummolaan. Lihakeittojen reseptit ovat muuten lähes identtiset, mutta toiseen on haettu makua Bong Lihaliemiaineksista ja toiseen IsoMitan Lihaliemi- ja Kasvisliemiaineksista. Kumpi on sinun suosikkisi?

Jauhelihakeitto on helppoakin helpompi valmistaa. Kinkkukiusauksen salaisuus on palvikinkussa. Näppärästi uunissa valmistuva kiusaus, jonka seurana voi tarjota vaikka Lisäkesalaattia. Salaatinkastikkeeseen tarvitset vain vettä, öljyä ja IsoMitta Aurinkokuivattu tomaatti Kylmäkastikeaineksia. Hedelmäinen vihersalaatti, jonka tummat viinirypäleet ja verkkomeloni raikastavat. Katso, mitkä ovat fiksuja määriä hedelmiä 100 hengen salaatissa. Tämä on helppo!

Ja sokerina pohjalla: Mummon maukas makaronilaatikko. Voiko parempaa olla?! Makaronilaatikko maistuu kaikille asiakkaille lapsista vanhuksiin, ja jokainen töräyttää rutkasti ketsuppia päälle. 100 hengen makaronilaatikkoon tarvitset 5 GN-vuokaa. 

 

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu