Kouluruokakisan finalistit julkistetaan tammikuussa

08.12.2011

Ensimmäiseen valtakunnalliseen kouluruokakisaan saatiin ilahduttava määrä ammattilaisjoukkueita. Mukana on noin kolmisenkymmentä haasteeseen tarttunutta tehotiimiä. – Mukana on paitsi perinteisiä reseptejä, myös uusia makuja ja yhdistelmiä.

Kilpailuun osallistuvien kolmihenkisten tiimien tehtävänä oli suunnitella kolme ateriakokonaisuutta 100 ruokailijalle osittain määrätyistä raaka-aineista. Yksi ateriakokonaisuus saa maksaa raaka-aineiden osalta 1 euron. Kilpailussa näytetään, miten pienillä rahamäärillä pystytään loihtimaan terveellisiä ja maistuvia aterioita.  Samalla nostetaan kouluruuan ammattilaisten arvostusta ja edistetään alan osaajien verkostoitumista.

Tällä hetkellä esiraadilla on kiitollinen tehtävä valmistaa ja maistaa kisaan osallistuneita menukokonaisuuksia ja valita viisi finalistia. Esiraadissa menuvaihtoehtoja paremmuusjärjestykseen laittaa suuri joukko tinkimättömiä ruokakriitikoita, sillä lähes puolet esiraadista koostuu lapsista. Finalistit julkistetaan tammikuussa ja heille ilmoitetaan henkilökohtaisesti joulukuussa.

Keittiömestari Mia Kettunen IsoMitalta kiittelee tiimien monipuolisuutta ja uusia ajatuksia. – Mukana on paitsi perinteisiä reseptejä, myös uusia makuja ja yhdistelmiä. Perunan ja riisin sijasta on käytetty perinteisiäkin lisäkkeitä, kuten ohraa.

Finaali käydään Gastro-messuilla 16.3.2012, jossa tiimit valmistavat annoksensa 15 henkilölle. Voittajatiimi lähtee palkintomatkalle Brysseliin kesällä 2012. Kisa ilahduttaa myös kouluruokailijoita, sillä voittoisa resepti annetaan valtakunnallisesti kaikkien koulukeittiöiden käyttöön.

Tilaa tuotteita
Asiakaspalvelu