Sipoon Södiksen koulu voitti kouluruokakilpailun

24.03.2014

Sipoolaisten menusta tuomaristo kiitteli erityisesti Porkkanasosekeittoa ja Talon parempaa kasvisrisottoa. Tutustu voittajatiimiin ja lue miten sipoolaiset valmistautuivat finaaliin.

Sipoo

Dennis Sjöholm (vas.), Christina Lönnholm ja Dennis Lindholm valmistautuvat huolellisesti kilpailutilanteeseen harjoittelemalla reseptiikkaa ja aikatauluttamista.

– Olemme tehneet ison työn kilpailun eteen. Upeaa, että pääsimme finaaliin.


Sipoo
Södiksen koulun keittiö

Jäsenet

Christina Lönnholm
ravitsemusesimies

Dennis Sjöholm
kokki

Dennis Lindholm
ravitsemustyöntekijä

Menu:
Porkkanasosekeitto
Talon parempi kasvisrisotto
Broilerinuijat
Kaura-ruissämpylä

Keittiö valmistaa koululaisille, iltapäiväkerholle ja eskariryhmälle yhteensä 50 aamupalaa, 350 lounasta ja 220 välipalaa.

– Kävin katsomassa ensimmäisen kouluruokakisan finaalin. Puhuimme kokkien kanssa, että olisi kiva osallistua. Nyt olemme mukana, vieläpä finaalissa!, iloitsee ravitsemusesimies Christina Lönnholm.

– Finaalipaikka on palkkio kovasta työstä. Jos emme voita, olemme joka tapauksessa ylpeitä, että pärjäsimme näin hyvin, kokki Dennis Lindholm toteaa.

Risotto katoaa nopeasti lautasilta

Tiimi valitsi kilpailuun kaksi lasten suosikkiruokaa: aurinkoisen porkkanasosekeiton ja kestohitin eli broilerinuijat. Mukana on myös kokonaan uusi resepti, jota on testattu monta kertaa.

– Uutuutena menussa on Talon parempi kasvisrisotto. Lapset ovat jo saaneet maistaa risottoa ja he kehuivat ruokaa hyväksi, kokki Dennis Sjöholm kertoo.

Söderkulla skolassa suunnitellaan paljon uusia reseptejä ympäri vuoden. Kouluruokakilpailusta on hyötyä arjessa, kun kaikki reseptit annetaan valtakunnallisesti koulukeittiöiden käyttöön. Tiimi toivoo, että kilpailu myös ylläpitää ruokapalveluiden hyvää mainetta.

– Kilpailu auttaa lapsia innostumaan ruuasta ja ymmärtämään, että joku tekee sen heille joka päivä. Toivottavasti saamme kannustusjoukkueen koululta mukaan finaaliin, Christina Lönnholm sanoo.

Onnistumisen ilo kruunaa arjen

Christina Lönnholm kehuu varauksetta tiiminsä molempia kokkeja.

– Molemmat Dennikset panostavat aina hyvänmakuisen aterian valmistamiseen ja hallitsevat myös maustamisen. Me kaikki kolme arvostamme hyvää ruokaa.

– Tässä ammatissa mukavinta on onnistumisen ilo. Suurin kiitos on hyvä palaute, Dennis Lindholm toteaa.

Söderkullassa odotetaan kovasti, että kilpailun voitto tulisi kotiin. Kukaan tiimin jäsenistä ei ole koskaan käynyt Brysselissä.

– Minulla on tuttuja Brysselissä, joten olisi todella kivaa päästä vihdoin käymään kaupungissa, Christina Lönnholm toteaa.

Tilaa tuotteita
Asiakaspalvelu