Isommin – IsoMitan asiakaslehti 1/2020

Juhlakauden parha Lakritsainen tuorejuustokakku saanto 1,7 litraa Täyte: 250 g IsoMitta Lakritsimousse-ainesta 2,5 dl maitojuomaa (laktoositon) 200 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon) Pohja: 280–300 g suklaatäytekeksejä täytteineen (esim. Domino tai Oreo) 0,5 dl lemon curdia Murskaa keksit kutterissa ja sekoita joukkoon lemon curdia. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle ja tasoita. Käytä halutes- sasi pohjan alla esimerkiksi leivinpaperia. Kaada maito ja mousseaines kulhoon, vatkaa täydellä teholla 5–7 minuuttia, kunnes vaahto on täyteläinen ja tiivis. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja valmista tasainen massa, älä vatkaa. Ota tuorejuusto huoneenlämpöön hyvissä ajoin, koska jääkaappikylmä tuorejuusto ei sekoitu mousseen tasaisesti. Kaada mousse pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä ja tekeytyä kylmässä noin 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kauniisti ja tarjoile. Moussesta valmistetun jäädykkeen voit tarjota myös lautaselta, sillä jäädyke ei valu sulaessaan! Maitosuklaa-piparminttumousse saanto n. 1,2 litraa 50 g Bong Moussepohja-aineksia 2,5 dl maitojuomaa (laktoositon) 200 g maitosuklaata 80 g piparminttukaramellirouhetta (esim. Fazerin Marianne Crush) 30 g kermalikööriä Kaada kulhoon Bong Moussepohja-aines ja kylmä maito.Vatkaa kuohkeaksi ja tiiviiksi vaahdoksi. Sulata maitosuklaa varovasti mikrossa. Sekoita vaahdotettu mousse, sulatettu suklaa, pipar- minttukaramellirouhe ja kermalikööri keskenään. Pursota massa annosmaljoihin ja nosta kylmään noin tunniksi. Koristele marjoilla, suklaalla ja karamellirouheella ennen tarjoilua. 6

RkJQdWJsaXNoZXIy MzQ2ODg=