Isommin 1/2022

Varsinkin tällä hetkellä, kestävyyteen tähtäävän arvomaailman vallatessa jalansijaa, myös ravintoloiden sisustusten on kestet- tävä aikaa. Aiemmin ravintoloita saatettiin sisustaa muutamaksi vuodeksi. Ekmanin ratkaisu tähän haasteeseen on käyttää sisus- tuksissa vain aitoja materiaaleja, jotka vanhenevat kauniisti, sekä kierrätysmateriaaleja. Vaikka ravintoloiden keittiöt suunnittelee laitesuunnittelija, niihin- kin voi sisustussuunnittelija tuoda lisää viihtyisyyttä ja korostaa ravintolan omaa, uniikkia ilmettä eri pintamateriaaleilla. Niihin todellakin kannattaa panostaa! – Varsinkin nykyisin suosittu avokeittiö näyttää saliin asiakkaalle paljon, Ekman vinkkaa. Omaleimainen Deliberi Deliberi on vuodesta 2016 toiminut persoonallinen ravintola- ketju, joka avasi loppuvuodesta 2021 uuden toimipisteen myös Turun Hansakortteliin. Deliberi-ravintolaketjulla on pääkaupunki- seudulla jo entuudestaan useampia toimipisteitä. Herkullisia hetkiä ja pirteää oloa lupaava Deliberi on ollut Ekmanin VDPHelsingille mieluinen projekti. – Pyrimme siihen, että Deliberi-konseptin ravintolat muuntuvat sekä paikan että kaupungin mukaan. Se pitää myös suunnittelu- toimiston luovana, koska haluamme olla rohkeita edelläkävijöitä suunnittelussamme ja toteuttaa myös villeimpiä visioitamme. Deliberin sisustuksissa on huomioitu biofiillinen kokemus. Biofi- lia tarkoittaa meidän ihmisten luontaista kaipuuta luontoon, joka saa meidät voimaan hyvin.Tätä moniaistista ja rauhoittavaa koke- musta on luotu Deliberiin luonnonmateriaaleilla, luonnollisilla värisävyillä, marmorilla, puulla sekä rottinkisilla kalusteilla – kuin myös runsaalla vihersisustuksella. Lopputulos on eksoottinen ja johdattaa viidakon, lomamatko- jen ja kasvihuoneiden trooppiseen tunnelmaan. Kuulostaa varsin moniaistiselta ja houkuttelevalta paikalta, eikö totta? Huomisen tunnelmat Ekman näkee ravintolasuunnittelun tulevaisuuden valoisana. – Minusta ravintolasuunnittelu on menossa vain parempaan suuntaan. Mukaan suunnitteluun ovat tulleet kierrätysmateriaalit sekä kestävä kehitys. Ekmania ilahduttaa se, miten visuaalisuuden ja elämyksellisyyden osuus suunnittelusta on tullut aina vain tärkeämmäksi. Enää ei suunnitella ainoastaan pelkistettyjä tiloja ja suosita pohjoismaista minimalismia, vaan asiakkaille halutaan tarjota hyvän ruuan ja juo- man lisäksi moniaistinen viihtyisä elämys. – Ravintolasuunnittelulla on tärkeä osa asiakaskokemuksessa ja uskon sen tärkeyden vain korostuvan. Asiakkaat ovat valmiita maksamaan enemmän elämyksistä ja kokemuksista kuin tavarasta, Ekman visioi. Mikä Visionary Design Partners Helsinki? VDPHelsinki on perustettu vuonna 2012. Sen CV:stä löytyvät mm. Stefan’s Steakhouse, Nokia Arenan VIP- ja ryhmäaitiot sekä Mummotunneli. Perustaja Jaana Ekman aloitti uransa avaamalla Café Europan Tampereelle 1995. VDPHelsinki on ollut muun muassa ainoana suomalaisena suunnittelutoimistona arvostetun Restaurant & Bar Design Awardsin shortlistalla vuosina 2018 ja 2019. Kuva: Lassi Saijets 17

RkJQdWJsaXNoZXIy MzQ2ODg=