Lue uusin asiakaslehti

“Vaativat yliopisto-opiskelijat osaavat antaa palautetta”

20.04.2012

Yliopistoruokailu elää muutoksen aikoja. Kampuksella aterioivat asiakkaat haluavat näinä päivinä vaikuttaa ja vaikuttua.

– Asiakkaamme seuraavat trendejä, joten mekään emme voi pysähtyä. Tiedostavien ja laatutietoisten opiskelijoiden toiveisiin pyritään vastaamaan kaikilla tasoilla. Nyt kysytään lisäaineista ja keskustellaan lähiruoasta. Ehdoton vaatimus on terveellinen ja puhdas ruoka, muotoilee Annikki Mikkonen oululaisen opiskeluruokailun profiilin.

Uniresta

Unirestalla on Oulussa kaikkiaan kaksitoista ravintolaa, joista kahdeksan on opiskelijaravintolaa. Opiskelijaravintoloissa ruokailee päivittäin keskimäärin 5000 yliopistolla opiskelevaa ja työskentelevää aikuista.

Eri lounasvaihtoehtojakin on ravintoloittain kolmesta neljään. Perinteisempien lounaslistojen rinnalla on salaattibaaria, keittoja ja grilliruokia. Kokonaisuutta pyörittää sadan ammattilaisen henkilökunta viitenä päivänä viikossa.

– Monelle yliopisto-opiskelijalle kampuksella nautittu lounas on se arkipäivän ainoa lämmin ruoka, joten ruokailu tuo myös kaivattua vaihtelua arkeen. Opiskelijat suorastaan rakastavat erilaisia teemapäiviä ja -viikkoja. Ihanat asiakkaamme osaavat vaatia, mutta myös antaa palautetta, toteaa Mikkonen tyytyväisenä.

Moneen makuun ja ruokavalioon

seljanka parsakaaliMyös opiskelijapiireissä keskustelu ruoasta on lisääntynyt ja vaatimustaso on kasvanut.

– Yliopistoruokailijat kyselevät yhä enemmän lisäaineista. Kotimaisuus on arvossaan, luomu ja lähiruoka nostavat päätään. Hiilihydraatittomiakin ruokia on toivottu.

Energiamäärät ovat jo pitkään olleet esillä Unirestan ravintoloiden ruokalistoissa. Osa yliopistoruokailijoista on halunnut ravintoarvot nähtäville, ovatpa jotkut toivoneet tietoa raaka-aineiden alkuperästäkin.

– Erilaisia merkintöjä on jo nyt listoissa melkoinen määrä, joten raaka-ainelistauksia ei näillä näkymin lähdetä toteuttamaan, Mikkonen sanoo.

Jo erityisruokavaliot tuovat omalta osaltaan informaatiota lounaslistoihin. Ruoka-aineallergisten lisäksi kampuksen kansainväliset opiskelijat omine erityistarpeineen asettavat vaatimuksia ruokalistoille.

– On löydettävä kultainen keskitie erilaisten toivomusten ja tarpeiden välillä siten, että ruokalistat ja logistiikka toimivat, Mikkonen kiteyttää asiakaslähtöisen opiskelijaravintolan tarjonnan.

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu