- Reseptin pitää olla eksakti ja sitä tulee noudattaa tarkasti.
- Kylmävalmistuksessa raaka-aineet eivät ole korvattavissa toisilla raaka-aineilla.
- Valmistus ei onnistu lainkaan ilman siihen soveltuvia raaka-aineita.
- Ei voida soveltaa kaikkiin ruokalajeihin (esim. puurot, hernekeitto jne.)
- Kilpailuttaessa olisi hyvä osata huomioida kylmävalmistukseen sopivia raaka-aineita.
- Kylmävalmistuksen vaatima tietämys ja osaaminen on vielä vajavaista.
- Kylmävalmistukseen liittyvä kylmäsäilytys saatetaan kokea epäselväksi (kuumennuksen jälkeen
kylmävalmisteinen ruoka säilyy kylmässä yhtä kauan kuin muillakin valmistustavoilla valmistetut
ruoat, ei pidempään)
Huom! Jos harkitset kylmävalmistusprosessin käyttöönottoa, ole yhteydessä oman kuntasi
elintarvikevalvontaviranomaiseen.