Lue uusin asiakaslehti

Kylmävalmistuksen vaiheet

Kylmävalmistusprosessi koostuu kaikkinensa vain kolmesta selkeästä vaiheesta, jotka opettelemalla voit saada aikaiseksi herkullista ruokaa tehokkaasti ja helposti. Käy alta läpi valmistusvaiheet sekä niihin liittyvät muistettavat seikat, ja ota kylmävalmistus kokeiluun ja haltuun!
 

1. Esivalmistus
2. Säilytys ja kuljetus
3. Kypsennys
Esivalmistus
  • Huolehdi, että astiat ja työvälineet ovat puhtaita
  • Noudata reseptiä tarkkaan
  • Käytä ainoastaan kylmiä/jäisiä, esikypsennettyjä/kypsiä, kylmävalmistukseen soveltuvia raaka-aineita
  • Punnitse raaka-aineet grammalleen

 

Säilytys
  • Massan on pysyttävä +4°C lämpötilassa koko säilytyksen ajan
  • Varmista, että kylmiösi on riittävän kylmä
  • Oikein säilöttynä ruoka säilyy kylmässä jopa 72 h ja suojakaasussa jopa 10 vrk
  • Jos säilytät ruokaa 2–3 vrk, teetätä kustakin säilytettävästä ruokalajista mikrobiologiset tutkimukset

 

Kuljetus
  • Kuljeta lämpövaunussa (tarpeen tullen myös kypsennys!)
  • Mittaa ruoan lämpötila ja huolehdi, että ruoka pysyy kylmänä +4°C lämpötilassa

 

Kypsennys
  • Kypsennä valmiiksi ja tarjoile!

 

Huomioi ja muista!
  • Reseptin noudattaminen ja ruoan säilytys vaativat erityistä tarkkuutta
  • Huolehdi aina hyvästä keittiöhygieniasta
  • Kylmäketjun oltava katkeamaton
  • Ruoka voidaan valmistaa muuallakin kuin kylmässä tilassa
  • Kypsennys uunissa tai lämpövaunussa

 

Asiakaspalvelu