Lue uusin asiakaslehti

PRO-voittaja Paula Juvonen:

“Tehostamisella voidaan parantaa laatua”

15.04.2013


Jaana Korkeila-Långsjö (vas.) ja Ari Korte IsoMitalta palkitsivat vuoden ravitsemis-/ruokapalvelupäällikkö-sarjan PRO-voittajan Paula Juvosen vielä hemmottelupäivällä – ja hyvällä ruoalla.

– Tehostamista pidetään usein negatiivisena, laatutasoa laskevana asiana, harmittelee Arkean palvelujohtaja Paula Juvonen. Hän on pitkän uransa aikana ollut monessa mukana ja näkee asian aivan toisin.  Resurssien parempi kohdentaminen itse asiassa tuo lisää rahaa esimerkiksi raaka-ainehankintoihin.

IsoMitan-nimikkosarjan, ravitsemis-/ruokapalvelupäällikkö-kategorian PRO 2013 -palkinnon pokannut Arkean (ent. Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy) ruoka- ja siivouspalveluista vastaava Juvonen ei vielä voiton jälkeenkään tiedä, kuka häntä kisaan ehdotti.

– Ehdolle pääsemiseen saattoi vaikuttaa se, että tapaan paljon ihmisiä ja osallistun aktiivisesti eri tapahtumiin sekä työryhmiin. Puhun enemmän kuin teen, hän arvelee vaatimattomasti pilke silmäkulmassaan.

– Ja lupaan jatkaa tärkeänä pitämieni asioiden puolesta taistelua jatkossakin.

Säästöillä parempia raaka-aineita

Paula Juvonen

Paula Juvonen työskentelee Arkean palvelujohtajana. Yritys on 900 työntekijän voimin läsnä turkulaisten arjessa. Toimintaa on yli 300 rakennuksessa, 500 000 neliössä. Päivittäin valmistetaan 40 000 ateriaa.

Tuomarit perustelivat Juvosen voittoa muun muassa sillä, että hän jaksaa huolehtia työntekijöiden hyvinvoinnista ja tavoitella mielestään tärkeitä asioita kärsivällisesti, esteistä huolimatta. Juvosen lempilapsia ovat lähiruoka ja luomu. Hän puhuu mielellään myös toimintojen tehostamisen puolesta.

– Kun hankinnat, valmistus ja kuljetukset mietitään loppuun asti, syntyy työtä helpottavia ja selkeitä toimintatapoja sekä säästöjä, vakuuttaa Juvonen. Keskittämisellä säästettyjä varoja hän soisi käytettävän erityisesti luomuun, lähiruokaan ja entistä parempiin raaka-aineisiin.

Lounais-Suomen suurimpana alan yrityksenä ja työnantajana Arkea tuottaa ruoka-, siivous- ja kiinteistönhoitopalveluja osana Turku-konsernia. Arkealla on linjaus luomu- ja lähiruoan käytön sekä omavalmistuksen osuuden lisäämiseksi. Kaikki ruokapalvelut ovat Portaat luomuun -ohjelman ensimmäisellä portaalla.

Juvosen mielestä uusia keskuskeittiöitä rakennettaessa asioita pitäisi miettiä huolella – ja ihan uudella tavalla. Konekanta voidaan suunnitella siten, että se mahdollistaa paremmin ruoanvalmistuksen alusta asti. Harkitut ratkaisut mahdollistavat esimerkiksi raa’an lihan käsittelyn, jolloin valmiiksi kypsennetyn lihan sijasta voidaan käyttää tuoretta, kotimaista lihaa.

– Tehostamisen ei tarvitse tarkoittaa niukkuutta, vaan resurssien entistä parempaa kohdentamista, yli 13 vuotta ruokapalvelualalla toiminut elintarviketieteiden maisteri tähdentää.

 

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu