Lue uusin asiakaslehti

Mitä kaikkea mousseista ja vaahdoista voisi valmistaa?

20.01.2011

Herkullinen jälkiruokaPerusvalmistuksessa mousseainekset lisätään kylmään maitoon tai muuhun nesteeseen ja vatkataan. Vaahtoainekset sekoitetaan kylmään maitoon ja annostellaan.

  • Kun tahdot vaahdosta kovempaa, lisää jauheen annostusta. Muista, että tällöin myös maku voimistuu.
  • Jos et vaahdota tarpeeksi, niin maku on voimakas ja saanto pieni.
  • Vaahdota siis reilusti, että saat ilmaa sidotuksi tuotteeseen: ei käsin, soseutussauvalla tai kutterilla, vaan yleiskoneella.
  • Vaahtoutuvuus parantuu, kun käytettävä neste on ehdottoman kylmää.
  • Voit korvata osan maidosta kylmällä kahvilla, kookosmaidolla, rahkalla tai jogurtilla.
  • Kun teet mousseja tai vaahtoja, älä korvaa kaikkea nestettä esim. tuore- juustolla tai muulla kiinteällä, vaahtoutuvuus kärsii.
  • Tekeytymisaikana liivate hyytyy ja tärkkelys turpoaa.

 Kokeile vaahtojen ja moussejen maustamiseen mm.

  • aromit
  • maustesiirapit
  • kuivat mausteet esim. kaneli
  • kardemumma
  • kaakao
  • suklaat, marjat ja hedelmät
  • konjakki, viski, liköörit ym. maustetut alkoholit
  • joukkoon voi lisätä myös vanilja-, vispi- tai kermavaahtoa.

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu