Mitä kaikkea mousseista ja vaahdoista voisi valmistaa?
20.01.2011Perusvalmistuksessa mousseainekset lisätään kylmään maitoon tai muuhun nesteeseen ja vatkataan. Vaahtoainekset sekoitetaan kylmään maitoon ja annostellaan.
- Kun tahdot vaahdosta kovempaa, lisää jauheen annostusta. Muista, että tällöin myös maku voimistuu.
- Jos et vaahdota tarpeeksi, niin maku on voimakas ja saanto pieni.
- Vaahdota siis reilusti, että saat ilmaa sidotuksi tuotteeseen: ei käsin, soseutussauvalla tai kutterilla, vaan yleiskoneella.
- Vaahtoutuvuus parantuu, kun käytettävä neste on ehdottoman kylmää.
- Voit korvata osan maidosta kylmällä kahvilla, kookosmaidolla, rahkalla tai jogurtilla.
- Kun teet mousseja tai vaahtoja, älä korvaa kaikkea nestettä esim. tuore- juustolla tai muulla kiinteällä, vaahtoutuvuus kärsii.
- Tekeytymisaikana liivate hyytyy ja tärkkelys turpoaa.
Kokeile vaahtojen ja moussejen maustamiseen mm.
- aromit
- maustesiirapit
- kuivat mausteet esim. kaneli
- kardemumma
- kaakao
- suklaat, marjat ja hedelmät
- konjakki, viski, liköörit ym. maustetut alkoholit
- joukkoon voi lisätä myös vanilja-, vispi- tai kermavaahtoa.