Bataattimousse
Annoksia: 20 kpl
Annoskoko: 30 g
Määrä: 0,6 kg
0,050 l | Rypsiöljy |
0,500 kg | Bataatti, oranssi |
0,140 kg | Vuohenjuusto |
0,002 kg | Timjami, tuore |
Kuori bataatit, piko paloiksia ja asettele uunivuoalla.
Pilko vuohenjuusto ja lado bataattien päälle uunivuokaa. Laita päälle muutama oksa tuoretta timjamia ja hiukan öljyä. Paahda uunissa kunnes bataatti on pehmeää. 160 astetta n. 25 min.
Jäähdytä hiukan, poimi timjamin oksat pois ja soseuta kaikki.
0,200 l | Kevytmaito, vähälaktoosinen |
0,050 kg | Bong Moussepohja-ainekset |
Mittaa maito yleiskulhoon ja lisää mousseaines. Vatkaa täydellä teholla n. 5 min.
0,100 l | Ranskankerma, vähälaktoosinen |
0,005 kg | Suola |
0,001 kg | Mustapippuri, rouhittu |
Lisää ranskankerma, jäähtynyt bataattisose sekä mausteet.
Sekoita ja tarkista maku ja anna maustua n 2h.
Annoste tarjoilu astioihin tai syötäviin annosmaljoihin.