Lue uusin asiakaslehti
Mustikka-vadelmatartaletti
  Lisää reseptilistaan
Arvioi: 
(0 ääntä, keskiarvo 0,00)

Mustikka-vadelmatartaletti

Annoksia: 10 kpl
Annoskoko: 100 g
Määrä: 1,0 kg

L Laktoositon, laktoosia < 0,01 g / 100 g nautintavalmista tuotetta
S Soijaton, ei lisätty soijapapuja tai soijapaputuotteita reseptin ainesosana
G Gluteeniton, ei lisätty gluteenia sisältäviä viljoja tai viljatuotteita reseptin ainesosana
Murotaikinapohja
0,100 kg Voi, laktoositon
0,045 kg Fariinisokeri
0,045 kg Sokeri
0,030 kg Kananmuna
0,002 kg Leivinjauhe
0,170 kg Gluteeniton jauhoseos

Sekoita ainekset yleiskoneen lapavatkaimella tasaiseksi. Painele massa levyksi, esim. 2cm paksuiseksi, peitä muovilla ja anna massan kovettua kylmiössä yön yli. Pehmennä yleiskoneen koukulla. Kaulitse noin 3mm paksuiseksi. Leikkaa taikinasta irtopohjavuoan (halkaisija 22cm) pohjan kokoinen levy. Kaulitse loppu massa uudestaan 3mm paksuiseksi pitkulaiseksi levyksi niin, että saat leikattua siitä noin 2-3 kpl 3cm korkuiset reunat. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja suihkauta reunoille kevyesti vuokasprayta. Laita pohjalevy vuoan pohjalle sekä reunapalat reunoille. Voit painella reunapaloja pohjaan vasten, että tartalettipohjaan jää reikiä, josta täyte pääsisi valumaan. Paista pohjaa 200°C 8-10min tai kunnes pohja on saanut kauniin ruskean värin. Jäähdytä ja irrota varovasti vuoasta.

Marjahilloke
0,080 kg Mustikka, tuore
0,008 kg Sitruunatimjami
0,060 kg IsoMitta Vadelmakiisseli/ -keittoainekset
0,120 kg Vesi

Keitä mustikoita ja hienonnettua sitruunatimjamia hetki kattilassa. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hyvin.

Vaniljatäyte
0,200 kg Tuorejuusto, maustamaton laktoositon
0,100 kg Turkkilainen jogurtti, maustamaton, laktoositon
0,030 kg Bong Moussepohja-ainekset
0,015 kg Vaniljasokeri, aito
0,010 kg Sokeri

Vatkaa ainekset tasaiseksi yleiskoneessa. Levitä marjahilloke tasaisesti paistetun ja jäähtyneen tartalettipohjan pohjalle. Pursota vaniljatäyte hillokkeen päälle spiraaliin muotoon niin, ettei hilloketta näy ja tasoita pinta. Anna tartaletin hyytyä hetki jääkaapissa.

Kiille
0,040 kg IsoMitta Mustikka-vadelmakiisseli/ -keittoainekset
0,090 kg Vesi

Sekoita hyvin ja levitä tasaisesti jähmettyneen vaniljatäytteen päälle. Koristele tuoreilla marjoilla, sitruunatimjamilla ja vaikka kukilla. Vinkki: Hilloke kannattaa valmistaa jo edellispäivänä, jolloin maut tekeytyvät paremmin ja hillo ehtii jäähtyä. Mikäli hilloke on liian jäykkää, voi siihen lisätä hieman vettä tai liian löysään hillokkeeseen kiisseliainesta. Tuoreita mustikoita ei ole pakko keittää, tällöin soseuta ne. Tartaletin voi tehdä myös pienempiin tartalettivuokiin. Mikäli murotaikinaa jää yli, sitä voi paistaa ja hyödyntää koristelussa.

Reseptissä käytetyt tuotteet:

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl
Asiakaspalvelu