Lue uusin asiakaslehti

Kouluruokakilpailun voitto Kajaaniin:
”Jaetaan osaamista verkostoitumalla”

Kouluruokakilpailu 2020 on ratkennut: Suomen parasta kouluruokaa valmistetaan Kajaanissa. Lehtikankaan Monitoimitalon annokset keräsivät eniten ääniä finaalissa Gastro Helsinki -messuilla 11.3.2020. Tuomaristo koostui pääosin lapsista. 

– Haasteena finaalissa oli valmistaa niin pieni määrä ruokaa, kun olemme tottuneet tekemään isoja määriä. Medialle kuvattavista annoksista tuli kuitenkin oikein maistuvia ja herkullisen näköisiä, kertoo tuotantovastaava Hanna Ojalehto voittajajoukkueesta. 

Voittajien on helppo hymyillä – joukkuetovereiden palvelusuunnittelija Taru Kemppaisen ja tuotantovastaava Teija Partasen lisäksi koko Kainuun alue on iloinnut voittajien puolesta. 

– Aivan huikea tunne! Ensi kertaa osallistuimme, joten tuntuu ihan uskomattomalta. Finaalin jälkeen puhelin soi kaksi päivää taukoamatta, ja annoimme haastatteluja paikallisen median edustajille, kertoo Kemppainen. 

Viides IsoMitan järjestämä valtakunnallinen kilpailu

Voittoisa Kajaanin joukkue tarjoili tuomareille uunimakkaraa perunapedillä & dippikasviksilla, fisuburgeria ja aurinkoista sosekeittoa. Tiimi uskoo hyviin makuelämyksiin, jotka on helppo toteuttaa isoille joukoille. Kuuden finalistitiimin reseptit jaetaan kaikkien koulujen käyttöön.

– Lapset toivovat usein burgeripäiviä ja osaavat itse hienosti linjastosta koota hampurilaisen lisäämättä henkilöstön työtä. Uunimakkara on kestosuosikki kisaan suunniteltuna terveellisempänä versionakin ja sosekeittokin maistui, kertoo Kemppainen. 

Kilpailuun osallistumisen etuna onkin heidän mukaansa juuri verkostoituminen ja yhteisöllinen tuotekehitys, jota voi toki tehdä muillakin ruokiin liittyvillä aloilla ravintoloista alkaen. Muiden ideoista saa uutta näkökulmaa omaan tekemiseen. 

– Esimerkiksi kuopiolaisten mustikkakukkosalaatti oli aivan mahtava idea. Oman alueen vahvuuksien esille tuominen ja hyvien ajatusten hyödyntäminen omassa keittiössä ovat loistavia syitä osallistua kilpailuun. Hyviä käytäntöjä kannattaa jakaa, Kemppainen sanoo. 

Vastuullisuutta ja iloista viestintää 

Palkinnoksi saatu ulkomaanmatka siirtyy poikkeuslakien takia väkisinkin, mutta se ei voiton iloa himmennä. Ruokittavia suitakin on tällä hetkellä vain noin 20 % normaalista, mikä sai kajaanilaiset ajattelemaan vastuullisuutta. 

– Estääksemme ruokahävikin jaoimme Wilma-viestin avulla noin 10 000 annosta ruokaa isoissa pakkauksissa koululaisten perheille. Kilpailun tuoma näkyvyys ja päättäjiltä saatu huomio on todella arvokasta kouluruoan arvostamisen lisäämiseksi. Jopa tuntemattomat tulivat finaalin jälkeen juttelemaan ja onnittelemaan, iloitsee Kemppainen. 

Tutustu Kouluruokakilpailuun »

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu