Gluteeniton-merkki on varma tae turvallisuudesta
Erityisruokavaliot lisääntyvät huimaa vauhtia. Valmistaessasi ruokaa asiakkaillesi sinun on oltava varma, että käytetyt raaka-aineet ja tuotteet ovat erityisruokavalioihin sopivia. IsoMitan tuotteet ovat turvallisia käyttää. Kun käytämme gluteeniton-merkkiä, on gluteenittomuus varmistettu erityisin tuotantomenetelmin ja tuotantoeräkohtaisin analyysein – ja se on varmasti gluteeniton.
Useat IsoMitta-tuotteet, kuten jälkiruoat, eivät sisällä gluteenia, mutta pakkauksissa ei silti ole gluteeniton-väittämää. Tällaisista tuotteista ei suoriteta gluteenianalyysia, ja siksi väittämää ei voida pakkausetikettiin laittaa.
Tuotantomme suunnitellaan allergeeneja silmällä pitäen oikeassa järjestyksessä ja tuotantolinjamme puhdistetaan niin, ettei pakkauksissamme tarvitse käyttää ”saattaa sisältää” -merkintöjä. Merkinnän käyttö vaihtelee kansainvälisellä tasolla ja siksi hämmentää niin ammattikeittiöitä kuin kuluttajia.
Tiesitkö? Vehnätärkkelys on gluteenitonta
Saamme paljon kyselyjä vehnätärkkelyksestä. Joskus gluteenittomissa tuotteissa on käytetty vehnätärkkelystä ja asiakkaita ihmetyttää, onko tuote gluteeniton.
Vehnätärkkelys on gluteenitonta, joten keliaakikot voivat käyttää tuotteita, jotka sisältävät sitä. Muistathan, että vehnälle allergisille ja ihokeliaakikoille ei suositella tuotteita, joissa on käytetty vehnätärkkelystä.