Lue uusin asiakaslehti

Konkarin uudet kujeet: herkkuguru Sirpa tuo 1970-luvun takaisin uudella twistillä

Millaisia suussa sulavia jälkiruokareseptejä IsoMitan herkkuguruksi valittu Sirpa Gylling aikoo loihtia iloksemme? Me otimme siitä selvää.

IsoMitta etsi taannoin makeasta innostuvia ammattilaisia ideoimaan jälkiruokia. Hakemuksia tuli useita: inspiroivia, oivaltavia, lupaavia... Yksi niistä oli Sirpa Gyllingin – todellisen jälkiruokamaestron, joka miltei jänisti aivan viime metreillä. 

– Lähetin hakemuksen viimeisenä päivänä ja jotakuinkin viimeisellä minuutilla. Ajattelin, etten tule valituksi, mutta haenpa kuitenkin. Olen vieläkin hämmästynyt, että tässä ollaan, Sirpa kuvailee tunnelmiaan.

Epäuskoon ei ole syytä, sillä Sirpalla on taito hyppysissään ja pitkä kokemus tukenaan. Työuraa keittiöpuolelta on takana 20 vuotta, lisäksi iso osa vapaa-ajasta kuluu joko keittiössä tai uusia reseptejä kehitellessä. Sirpan innostus jälkiruokiin on jo käsite lähipiirille: esimerkiksi juhlavieraat osaavat odottaa aina jotain uniikkia herkuteltavaa.

Sirpan tähtäimessä on suunnitella IsoMitalle reseptejä, joita olisi helppoa ja nopeaa noudattaa suurtalouskeittiöissä. Lisäksi reseptejä yhdistää gluteenittomuus. Sirpan mielestä myös erityisruokavalioita noudattavilla tulisi olla yhdenmukaiset mahdollisuudet herkutella. 

Kenties gluteeniton tuulihattu, vegaaninen rahka ja puolukkainen Charlotte russe?

Herkkuguru-reseptien ideointi on vielä alkumetreillä. Sen Sirpa on valmis paljastamaan, että onnistuneita kokeiluja on mukavasti takana. Tehtävänä on suunnitella kolme kausiin sidoksissa olevaa jälkiruokaa sekä IsoMitan 35-vuotista taipaletta juhlistava herkku.

– Kevään reseptiksi pohdin gluteenitonta tuulihattua, jonka täytteenä on suklaamoussea ja hedelmäistä hilloa. Syystuotteena näkisin annoskippoon kerroksittain asetellun vegaanisen herkun, joka sisältää muun muassa kauratuotteista tehtyä rahkaa, kiisseleitä sekä granolaa. Jouluna herkutellaan mahdollisesti puolestaan raikkaalla Charlotte russella, jonka täytteeksi tulee IsoMitta Puolukkamoussea, Sirpa virnistää ja tarkentaa, että moni asia voi matkan edetessä kääntyä päälaelleen.

Maullaan ja vaivattomuudellaan hurmaavat IsoMitta Mousset

IsoMitan mousset ja moussepohjat ovat Sirpalle tuttuja. Hän kiittelee erityisesti niiden helppoutta.

– Mousseja on vaivatonta käyttää ja niitä pystyy tuunaamaan paikan päällä. Esimerkiksi maustamaton Bong Moussepohja tarjoaa mahdollisuuksia vaikka mihin! Herkkuguru-yhteistyön myötä minulle aukesi kokonaan uusi maailma – miten helppoa jälkiruokien valmistaminen onkaan IsoMitta Moussejen avulla! 

IsoMitan pitkäikäisin ja suosituin tuote, IsoMitta Suklaamousse, tulee loistamaan juhlavuoden kruunaavana jälkiruokana. Siitä Sirpa aikoo omien sanojensa mukaan loihtia ”jonkun ihanan suklaakakun” tai täyteläisen leivoksen. 

Ripaus hurmaavaa kotikutoisuutta – työn jälki saa näkyä

Varsinaisia jälkiruokatrendejä Sirpa ei tunnusta seuraavansa, mutta yksi asia on vissi – 1970-luvun klassikot ovat tulleet jäädäkseen. Sirpa lisää tuttuihin ja lohdullisiin makumaailmoihin uutta oivallusta tuoden ne siten nykyaikaan. Lisäksi työn jälki saa näkyä.

– Moni arvostaa kotikutoisuutta. Sitä, etteivät jälkiruoat näytä liian kliinisiltä tai asetelluilta. Se tuo kattaukseen lisäarvoa ja herättää ehkä samalla ruokahalujakin. Asiakkaat arvostavat itse tehtyä ja käden jälkeä, Sirpa tietää.

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu