Joulun puolukkainen Charlotterusse
Annoksia: 12 kpl
Annoskoko: 100 g
Määrä: 1,2 kg
6,000 kpl | Kananmuna |
0,160 kg | Sokeri |
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi yleiskoneessa.
0,110 kg | Perunajuho |
0,020 kg | Gluteeniton jauhoseos |
0,015 kg | Tumma kaakaojauhe |
0,004 kg | Leivinjauhe |
2. Punnitse perunajauho, gluteenitonjauhoseos, kaakaojauhe ja leivinjauhe kulhoon.
3. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon siivilänläpi kokoajan sekoittaen. 4. Laita leivinpaperi pellille ja levitä taikina tasaiseksi leivinpaperin päälle. 5. Paista kuivapaistolla 175 astetta, noin 15-20 min (uunista riippuen) 6. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Laita toinen leivinpaperi päälle ja kääri rulalle. (näin vältätä kääretortun repeämisen) Anna jäähtyä.
Täyte 1: | |
0,025 kg | Bong Moussepohja-ainekset |
0,150 l | Laktoositon täysmaitojuoma |
1. Mittaa isoMitan Bong jauhe ja maito yleiskoneen kulhoon. Vaahdota noin 10-15 min.
0,050 kg | Siirappi |
0,009 kg | Piparkakkumauste |
2. Lisää moussen joukkoon siirappi ja piparkakkujauhe. 3. Levitä piparkakkumousse kääretorttupohjan päälle ja kääri rullalle. 4. Laita jääkaappiin vetäytymään (kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, niin mousse kerkiää hyytyä kunnolla) 5. Vuoraa noin 3,5 l pyöreäpohjainen astia tuorekelmulla sisäpuolelta. 6. Leikkaa kääretorttu ohuiksi viipaleiksi ja vuoraa astian sisäpuoli viipaleilla. Älä täytä ihan kulhon reunaan asti, vaan jätä pieni pala kääretorttua, jolla saat tehtyä vielä pohjan kakulle moussen lisäämisen jälkeen. 8. Laita jääkaappiin odottamaan moussen lisäämistä kääretortulla vuorattuun astiaan.
Täyte 2: | |
0,200 l | Vesi |
2,000 kpl | Liivatelehti |
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
0,100 l | Vispikerma, laktoositon |
2. Vatkaa kerma vaahdoksi yleiskoneessa. Siirrä vatkattu kerma toiseen astiaan.
IsoMitta Puolukkamousseainekset | |
Laktoositon täysmaitojuoma |
3. Mittaa IsoMitan Puolukkamousse aines ja maito yleiskoneen kulhoon (kulhoa ei tarvitse pestä kerman vatkaamisen jälkeen) Vatkaa moussea noin 10 minuuttia.
Sokeri | |
Maitorahka, laktoositon | |
Puolukkasose |
4. Sekoita sokeri, puolukkasose ja rahka yhteen ja lisää puolukkamoussen sekaan.
0,012 kg | Vesi |
5. Laita 0,012 kg (2 rkl) vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää kiehuvaan veteen liivate ja kiehauta. 6. Valuta sulanut liivate ohuena nauhana moussen joukkoon koko ajan sekoittaen. 7. Lisää mousse kääretortulla vuorattuun astiaan. 8. Leikkaa loppu kääretortusta viipaleiksi ja laita moussen päälle. Näin kakulle tulee myös pohja. 9. Laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.
PÄÄLLE: | |
0,200 kg | Sokeri |
0,300 l | Vesi |
1. vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna 120 asteiseksi
4,000 kpl | Kananmunan valkuainen |
2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi 3. Kaada sokeri-vesi seos pikkuhiljaa valkuaisen joukkoon kokoajan sekoittaen. 4. Jatka sekoittamista niin kauan, että marenki on huoneen lämpöistä. 5. Pursota tai laita marenki lastalla kumotun Carlotterussen päälle. Polta pinta kaasupolttimella kauniin ruskeaksi.
VINKKI 1: Pursottamalla tämä määrä marenkia, jos laittaa lastalla marengin pintaan riittää puolet ohjeen määrästä VINKKI: 2: Kakun voi myös koota irtopohjavuokaan normaalin hyydykekakun tapaan. Vetopohjasta voi leikata valmiin kakkupohjan (muista kostuttaa) ja lisätä siihen puolukkamoussen. Marengin voi pursottaa pintaan.