Lue uusin asiakaslehti
Trooppinen hyydykekakku
  Lisää reseptilistaan
Arvioi: 
(0 ääntä, keskiarvo 0,00)

Trooppinen hyydykekakku

Annoksia: 15 kpl
Annoskoko: 100 g
Määrä: 1,5 kg

L Laktoositon, laktoosia < 0,01 g / 100 g nautintavalmista tuotetta
S Soijaton, ei lisätty soijapapuja tai soijapaputuotteita reseptin ainesosana
M Maidoton, ei lisätty maitoa tai maitotuotteita reseptin ainesosana
G Gluteeniton, ei lisätty gluteenia sisältäviä viljoja tai viljatuotteita reseptin ainesosana
V Vegaaninen, ei sisällä eläinperäisiä ainesosia
Pohja
0,100 kg Digestivekeksi, gluteeniton
0,050 kg Kookoshiutale
0,040 kg Margariini, maidoton
0,020 kg Siirappi, vaalea

Paahda kookoshiutaleita 160°C 5-10 minuuttia, kunnes on saanut hieman väriä. Varo polttamasta. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 22cm) pohjalle pohjan kokoinen kakkupahvi. Laita vuoan reunoille reunakalvo ja suihkauta kalvon pintaan kevyesti vuokasprayta. Tämän avulla saat kakkuun tasaisen kauniit reunat. Murskaa keksit cutterissa tai kaulimella. Sulata margariini ja yhdistä siirapin, keksimurun ja paahdettujen kookoshiutaleiden kanssa. Sekoita tasaiseksi ja kaada sekä tasoita seos kakkuvuoan pohjalle. Laita hetkeksi kylmään.

Trooppinen täyte
0,150 kg Alpro, Soijavispi
0,050 kg Ilo, Kauralevite, maustamaton, gluteeniton
0,050 kg IsoMitta Tropiikin Hedelmät -kiisseli/ -keittoaines
0,160 kg Appelsiinituoremehu
0,040 kg Mangosose, makeuttamaton
0,030 kg Lime
0,500 kpl Limen kuoriraaste
0,004 kg Dr.Otker Vegegel

Vuoraa pienempi reunavuoka (halkaisija 18cm) reunakalvolla sekä suihkauta pintaan hiukan vuokasprayta. Aseta reunavuoka aiemmin tehdyn kakkupohjan päälle, keskelle isompaa vuokaa. Vaahdota soijavispi kevyeksi vaahdoksi. Lisää kauralevite sekä kiisselijauhe ja vatkaa tasaiseksi. Laita appelsiinimehu, mangosose, limen kuori + mehu sekä Vegegel kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna seosta kattilassa pari minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada kuuma mehuseos soijavispi-kauralevite-seokseen koko ajan sekoittaen (saa kiehua, mutta varo polttamasta). Toimi ripeästi, sillä seos alkaa jähmettyä nopeasti. Levitä täyte tasaisesti pienempään kakkuvuokaan. Voit käyttää tasoituksessa apuna esimerkiksi teräksistä leipurin lastaa. Laita kylmiöön jähmettymään. Pakastimessa täyte jähmettyy nopeammin.

Vanilja-kookostäyte
0,250 kg Alpro, Soijavispi
0,100 kg Ilo, Kauralevite, maustamaton, gluteeniton
0,250 kg Kookoskerma
0,010 kg Sokeri
0,010 kg Vaniljasokeri, aito
0,008 kg Dr. Otker Vegegel

Kun trooppinen täyte on jähmettynyt, poista reunakalvo ja valmista vanilja-kookostäyte. Vaahdota soijavispi ja vatkaa joukkoon kauralevite sekä vaniljasokeri. Laita kattilaan kookoskerma, sokeri sekä Vegegel. Kuumenna pari minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää seos kuumana soijavispi-kauralevite seokseen koko ajan sekoittaen. Massa alkaa jähmettyä nopeasti, joten kaada se vuokaan trooppisen täytteen päälle ja tasoita mahdollisimman tasaiseksi. Varmista, että massaa tulee tasaisesti myös reunoille. Mitä tasaisempi pinta ja reunat, sitä kauniimpi lopputulos. Vinkki: Kakkua kannattaa hyydyttää ensin kylmässä (noin tunti) ja laittaa vasta sitten pakastimeen. Anna kakun jäätyä mieluiten yön yli.

Keltainen kiille
0,045 kg Saphire Natural, kuumahyytelötiiviste (Finnbakels)
0,045 kg Vesi
0,225 kg Diamond Glaze, neutraali peilihyytelö (Finnbakels)
0,003 kg Keltainen värijauhe, Pavoni Italia (tai vast.)

Ota pöydälle kakun kuorruttamista varten esim. 1/1 GN- vuoka tai leivinpaperi ja aseta sen päälle esim. litran teräsmitta tai jokin kakun halkaisijaltaan pienempi pyöreä kulho tai kannu. Ota lähelle lisäksi palettiveitsi. Lämmitä Saphire, vesi ja Diamond Glaze mikrossa, kunnes se on tasaista sekä notkeaa. Älä kuitenkaan kuumenna liikaa. Lisää väriaine ja tarvittaessa poraa sekaisin tehosekoittimella. Vältä ilmakuplia. Aseta jäätynyt kakku kannun päälle ja kaada lämmin kiille kakun päälle. Aloita kakun keskeltä ja varmista, että kiillettä valuu joka puolelle myös kakun reunoilla. Tasoita kakun pinta palettiveitsellä, samalla saat ylimääräisen kiilteen pois. Anna kiilteen hetki jähmettyä ja pyyhi kakun alareunasta mahdollisesti valuvat pisarat. HUOM! Kiille kannattaa valuttaa ja tasoittaa melko ripeästi, varmistaaksesi tasaisen lopputuloksen. On tarkoitus, että kakun pintaan jää noin puolet kiilteestä ja loput valuu alustalle. Ylijäänyttä kiillettä voi lämmittää ja käyttää uudestaan, mikäli se on puhdasta. Huomioi tällöin useampaa kakkua tehdessä, ettei kiilteen määrää tarvitse suurentaa yhtä paljon.

Koristeluun esimerkiksi Suklaakoristeita vegaanisesta, temperoidusta tummasta suklaasta Viipaloituja kumkvatteja Syötäviä kukkia Kookoshiutaleita

Reseptissä käytetyt tuotteet:

Muuta annoskokoa tai määrää

Annoskoko:  g
Annosmäärä:  kpl
Asiakaspalvelu