Lue uusin asiakaslehti

”Enemmän kuin tavarantoimittaja”

Ninan keittiön kivijalkaravintolat ovat pirkanmaalaisten viihtyisiä olohuoneita, joissa tarjotaan sydämellä tehtyä, maistuvaa kotiruokaa. Perheen viimeisin tulokas on Pasilan henkilöstöravintola, ja palettiin kuuluu myös kokous- ja juhlapalveluita sekä keväällä pystytetty take away -ruoan verkkokauppa. Kaupallinen johtaja Tommi Harju kertoo, miten homman saa pyörimään. 
 
– Tarvitaan hyvä keskuskeittiö, ammattitaitoinen henkilöstö, asiakkaiden toiveisiin vastaava reseptiikka sekä luotettavat yhteistyötahot. IsoMitta on meille enemmän kuin tavarantoimittaja. Arvostan erityisesti heidän rooliaan strategisena kumppanina, jonka kanssa avataan omia keittiöprosessin haasteita ja ratkotaan kehityssuuntia. Tekee hyvää saada ideoita ja vinkkejä ”boksin ulkopuolelta”, sillä arjessa on aina omat kädet syvällä työn touhussa. 

IsoMitta Lakritsimoussea & vadelmamelbaa

Harju on nopean toiminnan mies, jonka tavoitteet kumpuavat asiakaslähtöisyydestä. Ninan keittiöissä tehdään ruokaa ostajille, ei itselle, ja kaupallinen näkökulma on keskiössä läpi koko prosessin – on kyse sitten yksittäisestä tuotteesta, tarjottavasta palvelusta tai rivistä ruokalistalla. 

– Sydämeltäni olen isojen kokonaisuuksien mies, joka tekee unelmatyötään ravintolatoiminnan monipuolisena kehittäjänä, sparraajana, haastajana ja visionäärinä. Se, mitä tänään päätetään, on huomenna käytännössä. Joskus kokeilut toimivat, toisinaan vaihdetaan taktiikkaa ja otetaan opiksi. 

Mitä IsoMitalta luvataan, se myös toteutetaan

IsoMitan ja Harjun side ulottuu vuosien taakse, ja yhteistyötä on tehty erimuodoissa työtonteista toiseen. Ninan keittiössä ollaan nyt kehitysvaiheessa, jota on tarkoitus lähteä syventämään asteittain. 

– Kun tehdään isoa volyymia, keskiössä on toki tuotteiden helppous, tasalaatuisuus ja nopeus. Mutta vähintään yhtä tärkeää on juuri meille sopiva, ketterä ja innovatiivinen isomittalaisten tiimi, joka istuu arvoihimme sekä tekemiseen tarjoten uusia katsantokantoja muun muassa keskuskeittiölle. 

Yhdessä ideointia ja liiketoiminnan kehittämistä

Take away -kulttuuri jatkaa leviämistään ja Ninan keittiössäkin syntyi ajatus lounasruoan myynnistä verkkokaupan kautta. 

– Se, että ruoka toimitetaan pakattuna ja kylmänä, vaatii uusia tuotteita ja näkökulmia jo valmistusvaiheessa. Olemme keskustelleet ja ideoineet IsoMitta-tiimin kanssa aiheesta, ja suunnitelmissa on myös isomittalaisten meille räätälöimiä koulutuksia. 

Vuonna 2017 Pirkkalaan valmistunut keskuskeittiö on koko ketjun sydän. Siellä on kapasiteettia valmistaa tarvittaessa tuhansia annoksia päivässä myös ateriapalveluasiakkaille yrityksistä senioreihin. 

– Oman teollisen pakkauslinjamme ansiosta annokset myös säilyvät paremmin ja kestävät kuljetuksen. Jotta keskuskeittiön potentiaalista saadaan tehot irti, on IsoMitalla tärkeä rooli osoittamassa liiketoimintamme tulevaisuuden kehityspolkuja. 

Ruokaa tehdään sydämellä ja oikeilla tuotteilla

Paahdettua broileria & Cafe de Paris -kastiketta IsoMitta Bearnaise -kastiaineksista

Katukuvassa Ninan keittiön eri ravintolat ja kahvilat on helppo tunnistaa osaksi samaa yritysrypästä nimilogosta sekä yhteneväisestä sisustuksesta. Henkilöstöravintolat taas räätälöidään kunkin asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan, yritysilmettä mukaillen. Lihapullien suosio on taattu kaikissa toimipisteissä, muuten ruokalistat ja tarjonta vaihtelevat.  

– Raaka-aineiden osalta haluamme tukea suomalaisia tilallisia ja käytämme kotimaista lihaa. Catering- ja juhlapalveluissa pystymme hyödyntämään myös Pirkanmaan paikallisia toimijoita. Vastuullisuus, saatavuus ja tuoteturvallisuus – kolme tärkeää tekijää, joista ei tingitä.

Ja neljäs on tietysti maku, jota alleviivaa Ninan keittiön asiakaslupauskin: ruokaa tehdään sydämellä, ja sen pitää maistua. 

– IsoMitan tuotteista meillä käytetään eniten kastikkeita ja liemiä sekä jälkiruokapohjia ja mousseja, jotka skaalautuvat lounastarjonnan viimeistelyyn monipuolisesti. 

Kuivatavara on myös loistava, ilman monimutkaisia kommervenkkejä valmistuva, hätävara, jos alkuperäinen kastike pääsee loppumaan, eikä haluta myydä ”eioota” asiakkaalle. 

– IsoMitan pakkauksissa on hyvä säilyvyys, ja ne varastoituvat fiksusti päällekkäin viemästä turhaa tilaa. 

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu