Lue uusin asiakaslehti

Finaalireseptit kaikkien käyttöön

IsoMitan järjestämän Kouluruokakilpailun 2020 finaalireseptit jaetaan kaikkien koulujen ja ravintoloiden käyttöön. Testaa reseptejä ja tuo suosikkisi ruokalistoille. Ja hei, älä anna ennakkoluulojesi ohjata! Nämä reseptit toimivat älyttömän hyvin lounasravintoloissakin.

Voittoreseptit kiinnostavat tietysti eniten, eikö? Kajaanin Lehtikankaan Monitoimitalon tiimi tarjosi kasvisruokana Aurinkoista sosekeittoaVälimeren pastasalaattia ja 4-viljan sämpylöitä. Testaa ainakin sosekeitto – annos sai koko finaalin parhaat pisteet!

Liharuoaksi kajaanilaiset valmistivat Uunimakkaraa perunapedillä. Kala-annoksena oli fantastinen Fisuburgeri, jossa täysjyväsämpylöiden välistä löytyy rapsakkaa kalapihviä, sitruuna-tillimajoneesia, chiliketsuppia ja coleslaw´ta.

Katso aiempien vuosien finaalireseptit sekä kaikki Kouluruokakilpailun 2020 finaalireseptit täältä »
 

Niin paljon palkitsemisen arvoisia reseptejä!

Apunamme Kouluruokakilpailua järjestämässä ovat olleet mahtavat yhteistyökumppanimme. IsoMitan yhteistyökumppanit palkitsivat kaikkien kisaan osallistuneiden tiimien suunnittelemista resepteistä parhaat omissa kategorioissaan. 

Saga palkitsi Vantaan Länsimäen koulun tiimin Tonnikala-cheddar-makaronilaatikon parhaana vuokaruokana. Klassikko ja lasten ikisuosikki makaronilaatikko sai vantaalaisten käsissä aivan uutta twistiä. Annos valmistetaan käyttämällä SAGA Vuokapaperia, joka auttaa vähentämään ruokahävikkiä ja helpottaa sekä ruoanvalmistusta että astioiden puhdistusta.

Atria palkitsi Vantaan Länsimäen koulun joukkueen annoksen BBQ-kanaa, paahdettuja perunoita ja colea parhaana liha-annoksena. Perinteiseen kanakastikkeeseen tuotiin grillauksesta tuttuja makuja. Annoksen maut ja ainesosat muodostivat trendikkään ja maistuvan kokonaisuuden.

Kouluruokakilpailu 2020 voittajat palkittiin myös parhaasta perunareseptistä Mestarin toimesta. Kajaanin Lehtikankaan Monitoimitalon voittoisan tiimin Uunimakkaraa perunapedillä -reseptissä peruna nostettiin korokkeelle ja päärooliin. Ja voittohan siitä irtosi!

Kuopion Neulamäen koulun tiimin Savolainen mustikkakukkosalaatti pokkasi Lantmännen Unibaken palkinnon parhaana ruistoteutuksena. Ruisleipää käytettiin kekseliäästi yhtenä salaatin raaka-aineena. Rapsakkuus, maku ja ulkonäkö toivat palkinnon Kuopioon.

Kalast teht biffsteek, Rauman Nanun koulun kalaruoan resepti, sai mainetta pastasarjassa. Lantmännen Cerealia palkitsi annoksen laadukkaimpana pastatotetuksena. Heidän reseptiikassaan oli yhdistettu hienosti kotimainen kala, Kungsörenin vaaleaa kuitukierrepasta ja raikas sitruunakastike. 

Espoon Ruusutorpan koulun tiimin suunnittelema annos Grillattua kanaa, bulguria ja jogurttikastiketta sai Arla Pron palkinnon elämyksellisimpänä annoksena, koska se tarjosi koululaisille turkkilaisen makumatkan keskellä koulupäivää. Kanaruokien kanssa perinteisesti tarjoiltu riisi oli vaihdettu bulgurin ja linssin sekoitukseen. Valkosipulilla maustettu Arlan pehmeä ja täyteläinen Turkkilainen jogurtti kruunasi aterian.
 

Katso kaikki reseptit »

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu