Sitruuna ja lakritsa
Annoksia: 15 kpl
Annoskoko: 112 g
Määrä: 1,68 kg
Lakritsamousse | |
0,100 kg | IsoMitta Lakritsamousseaines |
0,166 kg | Laktoositon täysmaitojuoma |
Sekoita ainekset keskenään ja vaahdota 10 minuuttia yleiskoneessa. Siirrä pursotin pussiin ja täytä silikoninen rengasmuotti
Sitruunahyytelö | |
0,017 kg | IsoMitta Sitruunakiisseli/ -keittoainekset |
0,080 kg | Vesi |
0,010 kg | Sitruunamehu, makeuttamaton |
0,010 kg | Sokeri |
0,004 kg | Liivate |
Liota liivate kylmässä vedessä. Sekoita ainekset keskenään ja kiehauta. Lisää liotettu liivate joukkoon ja kaada muottiin lakritsamoussen päälle
Sitruunamousse | |
0,040 kg | IsoMitta Sitruunakiisseli/ -keittoainekset |
0,175 kg | Laktoositon täysmaitojuoma |
0,100 kg | Tomusokeri |
0,006 kg | Liivatelehti |
0,300 kg | Vispikerma, laktoositon |
Kiehauta kattilassa maito ja IsoMitta sitruunakiisseli aines. Lisää joukkoon liotettu liivate ja tomusokeri. Vatkaa yleiskoneessa vispikerma ja yhdistä massaan. Kaada muottiin ja jäädytä
Pohja | |
0,180 kg | Vetopohja, vaalea |
0,050 kg | Sitruunamehu, makeuttamaton |
0,050 kg | Sokeri |
Lämmitä kattilassa sitruunamehua ja sokeria kunnes sokeri liuennut. Kostuta pohja hyvin ja leikkaa muotoon. Ohenna pohjan paksuutta tarvittaessa
Kaakaomaalaus | |
0,200 kg | Kaakaovoi |
0,200 kg | Valkosuklaa |
Murusta kaakaovoi pienmmäksi ja lisää valkosuklaa. Sulata tasaiseksi ja siivilöi hyvin. Maalaa jäätynyt kakku kauttaaltaan valkoiseksi. Tähän tarvitset elintarvikkeille tarkoitetun ruiskumaalaussetin.