Lue uusin asiakaslehti

”Oikeilla tuotteilla ja prosesseilla asiakkaan kokema laatu kasvaa”

Ketterä. Proaktiivinen. Helposti lähestyttävä. Ymmärrys Suomen julkisen puolen ruokatuotannosta. Ravitsemuksellinen asiantuntijuus. Toimivat tuotteet. Innovatiivinen. Näillä sanoilla tuotantopäällikkö Jyrki Karppinen Kymijoen Ravintopalveluista kuvaa IsoMittaa. 

Kymijoen Ravintopalveluissa, jossa Jyrki Karppinen on työskennellyt yli 16 vuotta, valmistetaan 16 500 annosta päivittäin. Kaikki ateriat aina aamupalasta iltapalaan tehdään laajalle asiakasryhmälle vauvasta vaariin. Kuulostaa siltä, että hyvät yhteistyökumppanit, toimivat prosessit ja oikeat tuotteet tulevat tarpeeseen!

– Kyllä IsoMitta on yksi merkittävimmistä yhteistyökumppaneista meille. He esittelevät uutuustuotteita, auttavat prosessihaasteissa ja ehdottavat proaktiivisesti erilaisia meille sopivia ratkaisuja ja ideoita. 

– He ovat ketterämpiä kuin monet muut. Päätäntävalta ja tieto tuotteista on Suomessa, joten heitä on helpompi lähestyä ja keskustella asioista. Merkittävä vahvuus on ymmärrys Suomen julkisen puolen ruokatuotannosta ja siihen kohdistuvista ravitsemusvaatimuksista, Karppinen sanoo.

Tiukka seula elintarvikehankinnoissa

Kuvat: Juha Palmu

Jyrki Karppinen vastaa tuotannosta ja elintarvikehankinnoista. Kymijoen Ravintopalveluihin hankittavien tuotteiden on läpäistävä tiukka seula ja vastattava moniin vaatimuksiin. Kaikki lähtee ravitsemuskriteereistä, jotka ovat erilaisia eri asiakasryhmillä. Toiseksi tuotteiden on sovelluttava tuotantoon ja tuotteen laadun on luonnollisesti oltavat priimaa. Vasta näiden jälkeen tulee hinta, joka sekin on tärkeä.

IsoMitan tuotteista on käytössä kymmeniä tuotteita aina kiisseleistä ja pizzapohjista kastikkeisiin ja keittoihin.

– IsoMitan tuotteet ovat puhtaita, laadukkaita ja niissä on huomioitu hyvin allergeenit. Asiakkaidemme pitkäaikainen suosikki, IsoMitta Mustikka-Vadelmakiisseli on toiminut vararuokanamme alusta alkaen. Kiisseli on pomminvarma hitti aina, kun sitä on tarjolla. 

– IsoMitta-tuotteet sopivat prosessiimme. On hyvä, että tuotteet ovat tuunattavissa. Se antaa mahdollisuuksia säveltämiselle ja omille resepteille. 

Onpahan Karppisella yksi suosikkiresepti, jota hän valmistaa myös kotona:

IsoMitta Sitruunakiisselistä, kermasta ja rahkasta valmistuu nopeasti suosittu jälkkärimme mandariiniviettelys. Komeuden kruunaa mandariinipalat ja tuore minttu. Tästä tulee kerta kaikkiaan loistava jälkiruoka!

IsoMitan laaja reseptipankki toimii ruokalistasuunnittelun tukena. 

– Arvostan ammattilaisena sitä, että löytyy toimivaa reseptiikkaa ja paljon ideoita, mihin tuotteita voi käyttää. Käytämme IsoMitan reseptipankkia suunnittelun tukena ja inspiraation pohjana. Kun idea ja ainessuhteet löytyvät, ammattilaiset pystyvät soveltamaan reseptiä omiin prosesseihinsa sopiviksi.

Vähemmän henkilöstöä, enemmän laatua asiakkaille

Karppinen on yksi ensimmäisiä, jotka aloittivat Suomessa kylmävalmistuksen. Tällä hetkellä Kymijoen Ravintopalveluissa valmistetaan reilu 8 000 annosta päivittäin kylmävalmistukseen kehitetyssä tuotantotilassa, jossa lämpötila on vain 6 °C.

– IsoMitta on tuonut markkinoille lukuisia kylmävalmistukseen sopivia tuotteita, joita meilläkin on paljon käytössä. Ne ovat toimivia ja hyviä. 

– Kylmävalmistus oikaisee prosessia huomattavasti. Lämminvalmistuksessa aikaa valmiin ruoan tarjoamiseen on 4 tuntia eikä valmistusta pysty rytmittämään. Jo 200 litran nesteen lämmitykseen menee tunti ja jäähdyttämiseen 3–4 tuntia. Myös jäähdytykseen käytetty kylmä vesi menisi hukkaan. Kylmävalmistuksessa taas ainekset laitetaan pataan, pyöräytetään ja homma on valmis. 

– Ilman kylmävalmistusta joutuisimme palkkamaan jopa kolminkertaisen määrän henkilökuntaa.

– Kylmävalmistuksen ansiosta pystymme valmistamaan ruokaa sen mukaan, miten asiakkaita on minäkin päivänä. Ja asiakas saa ruoan suoraan uunista vastavalmistuneen ruoan tuoksun kera. Asiakkaan kokema laatu on kylmävalmistuksella ihan eri luokkaa.

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu